10 månader

Tiden springer iväg och Stella är numera tvåsiffrig, iaf i månader. Hon blir ju snart ett år! 
 
Det märks tydligt att hon börjar kommunicera allt mer, hon lär sig och förstår allt mer. När hon håller något och man säger tack tack så ger hon saken till en och säger ak ak. Hon klappar händerna och dansar till musik. 
Hennes sovrutiner börjar förändras så vissa dagar sover hon bara en gång på dagen. Och jag har slutat amma helt! eller har jag sagt det?
Hon äter stora portioner nu, en hel barnmatsburk. Det har gjort att det är lite svårt att hinna med att laga egen mat till henne. Men sedan tappar jag suget lite då jag inte hittar några burkar som har bra storlek, dom vi har nu är för små så då måste hon äta två och det är så krångligt att packa ner och hej och hå. Men jag tänker att hon snart kommer kunna äta samma mat som oss?! hon har ju börjat lite smått, men hon har ju fortfarande svårt att tugga saker. Och på tal på att tugga har två små riskorn kommit fram där uppe nu också. 
 
Annars har hon hett temperament, dumt nog har vi låtit henne smaka lite glass, men det är svårt att låta bli då hon alltid vill äta allt vi äter. Och nu är hon som tokig i glass och kan börja skrika om hon inte får smaka. Så nu blire bara glass när hon sover eller inte ser på.. Känns skapligt taskigt att äta framför näsan på henne och inte låta henne smaka. Men när hon blir ledsen är det bara att distrahera henne med något så blir hon på bra humör ganska snabbt. 
 
Idag hade vi även sista babysimet och OJ vad hon har utvecklats. Det roligaste är att sitta på kanten och dyka i vattnet :-) 
 
Hon har inte börjat gå än och hon är inte så intresserad av att släppa möblerna hon håller i. Jag försöker utmana henne lite men släppa vill hon inte göra, Det går bra med en hand. Hon är väldigt stabil när hon står upp så jag tror faktiskt att hon skulle klara av det, att stå utan stöd alltså. 
 
 
För övrigt letar vi hus och vi har fortfarande inte hittat något så det börjar bli lite av en kris. Känns skitjobbigt att inte veta om vi kommer ha något boende om typ 2 månader :/ 
Har verkligen en hus-längtan nu, skulle vara så gött att bara kunna gå på gräset och grilla om kvällarna. Helst nu när vi har sådant härligt sommarväder!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0