Ogenusmedveten

Jag har dom senaste dagarna varit med om två väldigt icke genusmedvetna saker.

Den ena hände när jag var ute och gick med Stella i vagnen. Hon har en overall som är svart och blå och en mörkblå mössa och jag antar att det var därför som personen vi mötte sa som han sa. 
Alltså vi mötte en man som frågade om det var en ny sundbybergare och om han fick titta varav han säger "åh är det en kille" då säger jag nej det är en flicka och då säger han "vad synd vi behöver fotbollsspelare här i sumpan" 
Va?! För det första är det så himla tråkigt när folk antar att det är en pojke bara för att hon har blå kläder och för det andra, kan inte tjejer spela fotboll eller?? 

Den andra händelsen var när jag skulle köpa en snuttefilt till Stella när expediten frågar om snuttefilten är till en tjej eller kille? Jag blev paff av frågan men svarar att det är till en tjej varav hon säger att då vet jag den perfekta snuttefilten och tar fram den här;


Alltså en naturvit filt med hjärtan på. Menar hon alltså att killar inte kan ha hjärtan?! Kommentarer
Sara

Förlåt men haha!! :) Nä, tror inte att ja skulle ha köpt en vit filt med hjärtan på till Isak. :P Man kan ju undra hur hon tänkte... Kram på er!

2014-01-26 @ 19:13:48
Fröken Bella

Åh herregud, det där med fotboll är bara för mycket. Såg du hur "killfilten" såg ut?

2014-01-30 @ 22:54:21
URL: http://frokenbella.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0