Det här med att plugga

Min tanke var att skriva mer om hur det är att plugga samtidigt som man är föräldraledig. 
Men helt ärligt finns det inte så mycket att skriva om det. 
Jag tar verkligen en kurs i taget och hittills har jag klarat allt vilket gör mig otroligt glad men framförallt stolt över mig själv. 
Så hur gör jag? Och är det något jag skulle rekomendera till andra och har jag några tips? 
Allt handlar egentligen om vad du pluggar, hur ditt barn är och hur mycket din respektive kan anpassa sig efter dig. Jag har haft dom bästa förutsättningar då vi denna termin har haft väldigt lite obligstoriskt, att Stella oftast sover om nätterna (peppar peppar) men det allra viktigaste för att jag skulle kunna klara det är Marios flexibilitet. Mario har jobbat många kvällar vilket har gjort att han kan vara med Stella när jag måste till skolan och det är det som har varit avgörande. 

Sedan måste man ju plugga ganska mycket hemma och där har jag varit väldigt lat. Men det gäller att läsa så lite som möjligt. Alltså att bara läsa det som är viktigt. Jag har bara läst det jag har trott ska komma på tentan och hittills har jag haft rätt! Det är omöjligt att hinna läsa allt. 

Jag pluggar bäst när Stella och Mario är ute på. Då kan jag plugga väldigt intensivt i 2 timmar. Om dom är hemma gäller det att stänga av och koncentrera sig på pluggandet. 

Så det allra bästa vore att plugga på distans och ha ett eget rum där en kan plugga ifred! 
Men om någon går i tankarna om att plugga samtidigt som en är föräldraledig är mitt främsta tips att testa! Funkar det inte så gör det inget. Och om det funkar så ta en kurs i taget och ha inte sådan hög press på dig själv. 
Första året fick jag ofta vg men nu tillåter jag mig själv att bli superglad över ett g och det är ju huvudsaken! 


Kommentarer
Sara

Det här tycker jag är jättekul att läsa om! Vi har funderat lite på att få barn under tiden vi pluggar. Min kille (sambo låter så märkligt...) och jag pluggar båda två olika program på SU. Båda programmen består av väldigt lite obligatoriskt (den här kursen på 19,5hp är endast 5 tillfällen obligatoriska, men sen finns det ju massor av seminarier och föreläsningar upp till 4 gånger á 2h-pass/vecka. Men det är väl som du säger, det beror ju på :) Jag tycker mest att det är intressant och peppande att läsa om!

Svar: När jag var gravid ville jag att någon bara kunde säga ja det går eller nej det går inte att plugga samtidigt. Men ingen kan förutspå hur det kommer gå för just er. Men om båda pluggar och det inte är så mycket obligatoriskt för någon av er så kan ni säkert få ihop det. Sedan beror det ju på hur du vill göra med amningen och om bebisen tar flaskan. Det är mycket som ska klicka. Men mitt tips är att testa men bli inte besviken om det inte funkar!
Carro

2014-02-02 @ 22:13:02
URL: http://finaprickar.blogspot.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0