Kom ihåg att rösta!

Nu när vi renoverar huset bor ju vi hos mina svärföräldrar. Och här tittar vi även på nyheterna på arabiska kanaler. Trots att jag inte förstår ett ord är dessa nyheter hundra gånger mer gripande och ger en kanske mer rättvis bild av det som händer i världen. För när man tittar på svenska nyheter är allt som händer i andra länder så distanserat. Vilket gör att man lätt kan rycka på axlarna och titta åt andra hållet. Och det är väldigt farligt. Precis som i debatten angående det "organiserade tiggeriet" (som antagligen inte är organiserat men vad spelar det för roll egentligen?).
Härom veckan var jag i centrala stockholm 6 på morgonen och såg när staden vaknade till liv. På gatorna sover hemlösa intill väggar för att få vindskydd. En efter en vaknade dem för att göra sig iordning för ännu en dag på gatan, som tiggare. Och jag lovar och svär, ingen i hela världen skulle med egen fri vilja leva så. Men skullle deras livssituation bli bättre om tiggeri förbjöds? Självklart inte, det skulle inte ge dem mat på bordet utan det skulle bara göra dem kriminella. Ännu mer utsatta. 
Att inte ta emot fler flyktingar när det är sådana orättvisor världen över löser inte heller några problem. Nej det enda det leder till är att fler oskyldiga människor dör i krig. 
Med detta i bakhuvudet vill jag påpeka hur viktigt det är att ni röstar! Helt ärligt struntar jag i om ni röstar på rött eller blått, bara ni inte röstar på sverige demokraterna. 

Kom ihåg att rösta! - men inte på sverige demokraterna 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0