Förskola

Just nu sitter jag och kollar på förskolor. Har ingen aning om det funkar likadant överallt men här får man ansöka om en plats från och med att barnet är tre månader. 
Så nu kollar jag vad det finns för alternativ och det finns alltså 45 olika förskolor i Sundbyberg. Hur ska en kunna veta vilken som är den bästa?! Det går ju att läsa om de olika förskolorna men självklart skriver alla förskolor så det låter jättebra. Frågan är hur det ser ut i verkligheten. 
Så det gäller att kontakta de olika förskolorna och se sig om vad som är bäst, men att besöka 45 olika förskolor är ju inte rimligt. Därför försöker jag få en översikt över de förskolor som ligger hyffsat nära och som verkar bra. Det som är bra att en kan ändra sin ansökan om vilken förskola en önskar hur många gånger som helst utan att kötiden påverkas. Så nu har jag tänkt skicka in ansökan och rent ut sagt gissa för att sedan besöka dom olika förskolorna för att kunna få en bättre bild. 
 
Det jag tycker är viktigast är:
  • Små grupper
  • Bra pedagoger, och att dem finns kvar en längre period så att det inte bara är vikarier
  • Genusmedvetenhet
  • Bra mat på riktiga råvaror, helst ekologisk
  • Bra aktiviteter och att dem är utomhus mycket 
Något annat en bör tänka på?

Vaken

Är det normalt att ligga och vänta på att ens 3 månaders bebis ska vakna klockan 09:20? Det här med att få barn..

 
... går inte att förklara. Jag kunde aldrig föreställe mig att det skulle kännas såhär underbart.
Kärleken är så pass stark att den nästan går att ta på. 
Galet. 
 

3 månader

Lite kortfattat vad som har hänt den senaste månaden med Stella..
 
Hon blir bara mer och mer stabil i hela kroppen. Hon har även börjat lipa väldigt mycket vilket hon tycker är väldigt roligt verkar det som.. 
Hon babblar och har sig och har som jag skrivit tidigare börjat vända sig från mage till rygg. Dock inte från rygg till mage.. 
Hon fipplar väldigt mycket med sina händer och kan greppa men hon är inte så intresserad av att greppa leksaker utan det är mest mammas hår eller halsband eller filten i vagnen.. 
 
Hon fick ju även vaccin på sin tre månaders dag. Och oj vad det sved i mammajhärtat för aldrig förr har hon skrikit så mycket. Jag var ganska självsäker och trodde det inte skulle vara någon match för Stella eftersom hon gjort så många blodprov och då har det inte varit några problem men den här gånngen skrek hon som aldrig förr. Hon fick ingen feber men blev väldigt öm på låren på kvällen så hon var ganska grinig då så vi gav henne lite alvedon. Dagen efter var hon precis som vanligt..
 
Jag tycker inte att vi har fått någon exakt rutin på när hon sover. Hon somnar nästan jämt när vi förflyttar oss, antingen i bilen eller i barnvagnen, det har hon iofs gjort hela tiden men det gör att hon sover väldigt olika på dagarna beroende på vad vi gör. Och beroende på det så somnar hon olika tider på kvällen. Men på natten sover hon oftast ungefär 5 timmar i sträck, sedan ammar jag henne lite och sedan somnar hon om i kanske 2-3 timmar och sedan gosar vi i sängen. Så det fungerar väldigt bra men det är jobbigt om hon inte vill somna på kvällen.
 
När Stella fick vaccinet så vägdes och mättes hon ju också och hon är en liten tjockis. Hon väger 6300 och är 59,5 cm lång :-)
 
 

Tankar

Igår skrev jag ett inlägg om hur hon är nu som tre månader men nu är det tydligen borta?! 
Och just nu orkar jag faktiskt inte skriva om det för jag har lite annat som jag vill skriva om.. 
 
Idag var vi på första mötet med föräldragruppen. Mario börjar jobbet sent idag så han följde också med vilket var väldigt roligt och det stod klart och tydligt att båda föräldrarna var välkomna, inte bara mammor. Så det var Mario och två andra pappor. 
Det var lite olika åldrar på barnen, från 2-4 månader och Stella är ju tre månader nu och hon var den enda som hade hår. Det var kul att se andra bebisar i ungefär samma ålder, väldigt stor skillnad trots att dom är nära varandra i åldern.. 
 
Påvägen hem gick vi in på åhlens för jag ville ha en mössa för satan vad kallt det är ute nu! Passade även på att köpa en bok som jag kan läsa för Stella. Helt ärligt tycker jag att det är väldigt svårt med böcker för det finns så många böcker med gamla tråkiga könsroller.
Det är inte så konstigt att människor tänker att "nej men min dotter har alltid gillat rosa" eller "min son har alltid gillat bilar" när vi när dom bara är några månader gamla introducerar vissa specifika roller beroende på vilket kön.  Jag kommer inte ihåg vem det var men någon frågade om jag trodde att jag skulle ha känt annorlunda om Stella var en pojke och självklart inte.. Det märks ju inte att hon är en flicka, hon är ett barn som än så länge inte har präglats av förvätningar beroende på sitt kön. 
Just därför känns det som om att det är viktigt att kunna påverka det man kan, vara medveten om vad man läser för böcker för sina barn. För helt ärligt vill jag inte läsa om hjälplösa prinsessor som måste bli räddade av en prins. Nej, då läser jag mycket hellre om pippi långstrump som är en STARK självständig tjej som gör som hon vill. För jag vill att Stella ska växa upp och bli en självständig tjej som inte behöver en man som ska rädda henne.. Hennes lycka ska inte vara beroende av att få bekräftelse av en man. 

Resultatet

Idag fick vi resultatet på tentan som jag skrev för 3 veckor sedan och jag blev godkänd! 
Vilken lättnad!! Det betyder att det funkar att plugga samtidigt som jag är hemma med Stella, än så länge.. Vi får se hur länge det varar.. 

Men faktiskt är det nog den här terminen som är som gjord för detta.. Tror att det hade varit mkt svårare första året och nästa år för då kommer praktiken..

Så jag är väldigt glad över att jag bestämde mig för att fortsätta plugga..
Men jag inser också att jag har haft tur då Stella är snäll och vi har väldigt lite obligatoriskt just nu.. 

Träna

Jag är så sugen på att börja träna! 
Jag vill bli stark! Kunna bära Stella i babyskyddet utan problem, att bära henna länge utan att tycka att det är jobbigt (hon börjar bli tung nu ;-)). 
Ja jag vill bli Stark, ha en kropp som orkar! 
 
gravidkilonen bryr jag mig inte om. jag har faktiskt ingen aning om hur mycket jag väger nu, om jag har gått ner allt eller inte. magen är lite slappare än innan men inget jag bryr mig om. detta vill jag absolut inte för att jag vill se bättre ut. nej jag vill enbart må bra! 
 
jag vill ha en hållbar träningsform och då tror jag faktiskt att grupp pass passar mig bäst. att gymma känns bara jättetråkigt. 
Jag vill träna här i sumpan så att det är nära, så jag kan ta på mig träningskläder hemma och jogga dit, träna, jogga hem och duscha. 
 
Om jag ska vara realistisk så tror jag att jag kan ta mig tid en gång i veckan, två någon gång ibland. Grejen är bara att på de gym där det finns gruppträning här i sumpan kostar ett gymkort  typ 500 kr i månaden, plus en uppstartningsavgift. Vilket är alldeles för dyrt tycker jag. 
 
Så nu vet jag inte alls hur jag ska göra. Så jäkla tråkigt att träna hemma själv och nu börjar det bli kallt och då är det inte så roligt att gå ut och springa heller.

Bio

Ikväll har jag varit på bio med angie och det var verkligen mysigt! Men nu står jag och väntar på tåget och längtar så mycket efter Stella!!

Nej nu kan jag inte vara ifrån henne ngt mer den här veckan!!

Vända sig

Igår gjorde Stella en luring!
Jag lade henne på golvet, på mage, och gick in till köket. När jag kom tillbaka låg hon på rygg och log!
Så både jag och Mario missade när hon vände sig för första gången.. Vi försökte få henne att göra det igen men hon vägrade.
Som tur var så gjorde hon det idag igen :-)

Storlekar

Jag kan bli tokig på storlekarna på stellas kläder. Hon har storlek 62 nu och vissa är jättestor, tex från polarn och pyret sitter kläderna väldigt löst medan kläderna från hm är jättetajta.

Hon har en ganska tunn overall med storlek 68 på, så den är ju ganska stor men det funkar att vika upp ärmarna och ha kläder under. Så jag köpte en till overall, men tjockare i samma storlek och den drunknar hon i!

RSS 2.0