Kläder

Precis när jag har förespråkat att det är så bra att ärva grejer så ser jag att dom fått in nya babykläder på lindex:
 
 
 
Sedan att det är 3 för 2 gör ju det hela ännu bättre! 
Jag tycker att det är fint när små barn har färgglada kläder, helst ljusa! Men ofta när man går i butiker och kollar efter kläder är alla ljusa och färgglada kläder så "tjejiga" med puffärmar, volanger och grejer. "kill" kläderna som inte har några puffärmar eller volanger är ofta så himla mörka och burriga i färgen vilket jag inte alls gillar. Därför är det svårt att köpa kläder med fina färger som inte är så "flickiga" men då måste jag säga att dessa kläder är ju perfekta! Fina färger utan en massa puff och ruff och till ett bra pris! Jag hoppas att erbjudandet gäller tills på söndag för jag ska sortera bland alla barnkläder som vi har fått så att jag inte köper något i onödan. 
 
Jag tror att jag kommer sata på dom två översta isf, och ett par gröna brallor till!
 
 
Jag kommer skriva om föräldrakursen antingen senare ikväll eller imorgon, den var verkligen givande den här gången tycker jag.

Hektisk gravidvecka!

Den här veckan har det hänt mycket grejer som har med graviditeten att göra. 
I tisdags var vi på besök hos barnmorskan, onsdag var vi på ett extra ultraljud och imorgon ska vi på den andra delen av föräldrakursen. 
På föräldrakursen ska vi prata om smärtlindring vid förlossningen, så vi får se om jag blir klokare av det! Jag är väldigt öppen för smärtlindring då jag vet att jag inte har så hög smärtgräns. Jag har ju aldrig gjort i illa mig i hela mitt liv, det ondaste jag har gjort är typ att stuka ett finger. 
 
Vad gäller inköpandet av grejer så går det framåt.. Jag tycker bara att det är så mycket pengar som ska läggas ut på grejer som man använder sådan kort period så nu har vi fått ärva en massa grejer! Det enda vi har köpt hittills är en barnvagn och lite kläder. Vi har ärvt en jättefin spjälsäng, och en bilbarnstol som kan användas från födsel upp till 9 månader, sedan har vi även fått en hel kartong full med kläder. Vi ser ju också på de ärvda grejerna vi har fått att de ser knappt använda ut trots att det är minst två barn som har använt det innan. Så då känns det ännu mer onödigt att köpa allt nytt. 
 
En annan sak som är positiv med att ärva kläder är att då slipper man tänka och våndas så mycket över hur genusmedveten man är när man köper kläder. Vi har t.ex. ärvt kläder av min kusin som har två pojkar och en flicka. Det är alltså väldigt blandat av både "tjej" och "kill" kläder (ni vet väl vid det här laget att jag hatar att sätta ett kön på kläder, men ni förstår vad jag menar). Därför blir det en salig blandning direkt vilket är väldigt bra! Så kan man mixa en tuff tröja med kanske ett par söta byxor eller vice versa. 
 
Nej, nu ska jag sätta mig på balkongen med min man och en kopp te! 

Ultraljudet!

Ultraljudet såg bra ut och det ligger en bebis på två kg i magen vilket är fullt normalt. Så hon växer så det knakar trots att inte magen gör det :-)

Mycket snack om magen nu så jag ska kanske lägga upp en bild på den. Ni får ju inte tro att den är mini för stor och rund är den :-)

God morgon!

Eller kanske inte så jättegod morgon för min del.
Jag har sovit jättedåligt inatt. Drömt mardrömmar om vad dom kommer säger på ultraljudet idag. 
 
 
 

Mag-måttet!

Jag försökte blogga imorse från mobilen men det vägrade att fungera så he blev inge! 
 
Men som jag skrev tidigare så hade ju min mag-kurva börjat dala lite. Alltså min mage borde ha växt mer än vad den har gjort. Så sist jag var hos barnmorskan sa hon att om den fortfarande dalar nästa besök skulle jag få gå på ett tillväxt-ultraljud. Så idag var jag till barnmorskan igen och kurvan dalar fortfarande lite. Såklart att magen växer men inte i den takt den borde. 
 
Så hon kände och klämde lite på magen för att kolla hur hon ligger och hon ligger redan med huvudet nedåt och ganska långt ned så det är förmodligen därför som kurvan dalar lite. Sedan har hon tydligen placerat sig under mina högra revben så om hon får till en kick där så är risken att det kommer göra väldigt ont, men det har inte hänt än iaf. Men vissa sparkar kan vara ganska, inte obehagliga för jag älskar känslan när hon sparkar, men vissa sparkar är inte så bekväma om man säger så. 
 
Men eftersom magen inte växer som den borde ska vi på ett ultraljud imorgon så då får vi veta om det är något som är på tok, vilket det absolut inte verkar som eftersom hon rör sig och hjärtljudet är utmärkt så jag är inte orolig. Det är mer en rutinkoll ytterfall..
 
 

Göra i sommar?

Kom precis på att jag inte har nånting planerat i sommar. Förutom att få barn då ;-)
Mario jobbar ju hela sommaren men det skulle vara roligt om man kanske kunde hitta på något en helg innan lill-bebisen kommer :-)

Men då är frågan vad! Jag älskar ju att gå på grönan och det skulle vara jätteroligt att åka till skara sommarland men kanske inte det bästa när man är preggo.. Men vad jag längtar tills vi ska åka på sånna ställen med vår dotter!

Drömma sig bort

Igår var det sommar-väder här i stockholm och jag och Mario spenderade i princip hela dagen ute och promenerade
Idag är jag helt slut i både ben och fötter. 
Men vi promenerade runt sjöarna här i sumpan och då kommer man ju fram till solna till slut. Där finns världens mysigaste mini-golfbana men tyvärr tog de inte emot kort..
Men påvägen hem valde vi att gå igenom ett villa-område och om vi började drömma stort. 
Där fanns det ett hus till salu, utsikt över vattnet, 9 rum stort (vafasen ska vi göra med 9 rum är frågan) och ja, sedan vet jag faktiskt inte så mycket mer för det fanns bara en bild på huset på hemnet och det var på fasaden. Jag och Mario började planera hur vi ska ha råd med ett 9 miljoners hus och vi kom väl fram till att det kommer dröja några år dit. Därför är jag nu as pepp på att fortsätta plugga även när lill-bebisen kommer för det betyder att vi ett år tidigare kommer kunna köpa vårt dröm-hus! 
 
Så är det ett hus vi vill ha alltså? Det är ju så jäkla svårt det där, men en dag som igår, då vill man ju inget hellre än att sitta ute i trädgården. Men vi ändrar ju oss hela tiden så imorgon kommer vi säkert hitta våran dröm-lägenhet.. så det är lika bra att vänta. Sedan tror jag att man kanske känner ett annat behov och vill något annat när man har barn så det är lika bra att vänta och se. 
 
Idag skiner solen igen men det ser ut att blåsa ganska rejält, så jag ska städa lite nu och sedan får vi se om jag och Mario går på visningen på det där huset bara för kul. 

föräldrarkursen del 1

Ja så idag har vi varit på första delen av föräldrarkursen...
Det handlade mest om förlossningen, väldigt basic och inget direkt nytt. 
Vi gick igenom hur en förlossning kan starta och eftersom den kan starta på en massa olika sätt känns det som om man ändå inte riktigt vet hur den kommer starta. Men jag tror att man kommer veta när det är dags. 
Men jag vill helst inte åka in och sedan behöva åka hem igen så vi kommer nog vänta så länge det går hemma innan vi åker in, så Mario kommer få hjälpa till att avgöra när vi ska åka in.. 
 
Att sitta där och prata om förlossningen och se den där filmen gjorde mig bara nervös faktiskt. Jag är inte rädd för förlossingen som jag trodde att jag skulle vara för alla andra har ju klarat det så det är klart att jag också måste klara det. För ut kommer ju ungen på det ena eller det andra sättet, självklart vill man ju få så få komplikationer som möjligt men händer det så händer det. Sedan är man väl nervös över att inte få plats eller att barnmorskan inte ska ha tid med än osv men det är också något som jag inte kan styra över så det är onödigt att oroa sig. 
 
Något som jag är mer orolig över är amningen. Att det inte ska funka. Jag vet inte varför men jag har bara en dålig känsla vad gäller amningen. Jag VILL amma, helst ett år om det är möjligt men jag är rädd att det inte ska funka. Och om det inte funkar så är det säkert för att jag tänker att det inte kommer funka så då vill jag tänka att det kommer funka så blir jag orolig över det och ja, ni märker, det blir en ond cirkel. Men Mario peppar mig och säger att varför skulle det inte funka? och OM det inte funkar så finns ersättning. 
Men helt ärligt tror jag att det är för att det känns läskigt och främmande och man kan liksom inte bestämma över det. För man kan ju inte träna på att amma, man kan ju träna på att hålla ett barn osv men man kan inte träna på att amma. 
 
Men, tillbaka till kursen! Det var inte något nytt som man lärde sig, men det var bra att dom berättade om själva känslan när det var dags. Att det ska vara ett tryck nedåt och att det är ett tecken på att bebisen liksom är på gång. Vi skulle prata mer om smärtlindring nästa gång så förhoppningsvis blir man lite klokare då :-)

Inspo!

Idag var jag och min uppsatskompanjon och intervjuade två personer som arbetar som ledare för en tjejverksamhet som har som syfte att stärka unga tjejer. Och jag känner bara att det DÄR vill jag jobba med. 
Allt som jag tycker är intressant inbakat liksom, att stärka unga tjejer utifrån ett genusperspektiv. Detta var alltså inte bara en verksamhet där tjejer kan hänga ifred utan dom är väldigt aktiva för att faktiskt stärka dessa tjejer! så himla inspererande och bra. 
 
Nu däremot håller jag på att skriva av intervjuerna, jag lyssnar alltså på inspelning och ska skriva ned vartenda ord som sägs. Inte ett dugg roligt och det tar sådan jäkla lång tid. Har skrivit två sidor vilket motsvarar typ 5 min av 18 min.. Fråga inte ens hur lång tid det har tagit.. 

Bra artikel angående Husby

 
 
 
Artikeln förklarar på ett jättebra sätt varför det som händer i Husby händer. Ger även exempel på när liknade saker har hänt i andra delar av Sverige men även i Europa. 
 
 

Föräldrautbildning

Imorgon ska vi på föräldrautbildning! 
Jag tror att vi ska prata om förlossning och smärtlindring. 
Jag har hittills inte tänkt så mycket på förlossningen om jag ska vara ärlig. 
Kommer ihåg att jag förr alltid har tänkt att det måste vara asjobbigt att vara gravid för man ska gå runt och vara nervös över förlossningen i 9 månader. Men nu har jag bara 2 månader kvar och jag har inte alls varit nervös. Eller det var en period då jag läste om folk som spricker och ena med det tredje och det var väl kanske inte så trevligt. Men just nu tänker jag att om alla andra klarar det så måste ju jag också klara det! 
 
Såg att blondinbella t.o.m hade bestämt vilken position hon vill föda i, jag känner väl mer att det är svårt att bestämma innan då det är svårt att veta hur det kommer kännas och vilken position som gör minst ont. Men efter imorgon kanske jag har bestämt mig, eller så blir jag livrädd! Men det kommer väl ett inlägg om detta imorgon efter besöket!  

Husby

Det är nog ingen som har missat det som händer i Husby men även i andra förorter då det skrivs väldigt mycket om det överallt. 
Det finns tusen olika artiklar som jag kan länka till men jag är alldeles för lat. Därför tänker jag göra en liten sammanfattning om min uppfattning av vad som händer utifrån det jag läst i tidningar men även från tankar jag har fått från min utbildning. Det som händer just nu är ganska precis det vi läser om just nu; "utsatta grupper i segregerade miljöer" heter kursen.
 
Jag tycker att det är ganska självklart att allt våld som har uppstått inte sker från tomma intet. Det är reaktioner av ett förtryck som har pågått länge. Det handlar inte om några ungdomar som bara har för lite att göra. Det här är större än så. Enligt de uppgifter jag har fått och läst rann bägaren helt enkelt över för många då en 69-årig man blev skjuten till döds av polisen förra veckan. Utan att veta vad som har hänt exakt då detta skedde tycker även jag att det låter som övervåld av polisen. Behöver man verkligen skjuta en 69-årig man flera gånger tills han dör? Fanns det verkligen inget att sätt? Men att spekulera i detta leder ingen vart eftersom vi inte vet vad som egentligen hände. Dock så tappar ju polisen sin trovärdighet genom att gå ut med falska uppgifter om att han dog på sjukhuset efter att en ambulans hade hämtat honom. När han i verkligheten dog på plats och hämtades flera timmar sinare av en likbil. I efterhand skyller polisen på missförstånd. Som sagt, polisen tappar sin trovärdighet och vadå missförstånd? Hur kan man missförstå om man inte medveten har sagt fel? 
 
Men som sagt, detta kan man spekulera mycket i utan att komma fram till något då vi inte har all fakta. Men, tycker jag alltså att det är rätt det som händer nu? Nej självklart är inte detta lösningen. Men jag måste ändå säga att jag förstår frustrationen. För efter att detta hade hänt med 69-åriga mannen anordnades en fredlig demonstration då de krävde en oberoende utredning och debatt-artiklar har skrivits - utan någon reaktion. 
Så vad ska man då göra om man inte får sin röst hörd? 
 
Men det som händer i och med dessa reaktioner är att förorten får en ännu sämre bild utåt. Alla människor i Husby blir förknippade med krimanlitet och våld. Därför är det här ett väldigt destruktivt sätt att hantera situationen. Dock så är det ju bara nu deras röst blir hörda. Allt får en väldigt paradoxal effekt med andra ord. 
 
Men när vi ändå är inne på våld kanske vi ska tala om det våld husby blir utsatt för? Det våld som ungdomar som är utlandsfödda eller barn till utlandsfödda föräldrar får utstå. Det strukturella våldet som pågår överallt och hela tiden. Den diskriminering de råkar ut för när de inte ens får komma på en anställningsintervju pga deras efternamn. När de inte ens får möjligheten att gå ut skolan med fullständiga betyg. (listan kan bli lång) Så vilket våld är egnetligen värst? Att kasta sten eller att ständigt bli utsatt för diskriminering? Det som gör detta så svårt är att diskrimineringen är osynlig jämfört med stenkastning och bilbränder. Den är osynlig för många. Detta blir ju också bara värre när Reinfeldt går ut och skyller på att "de har en annan kultur" och att det är upp till husbyborna att säga ifrån. Snacka om att säga ifrån sig all skyldighet som politiker men framförallt som statsminister. 
Snacka om att förstärka "kulturskillnader" som inte ens finns. Det här handlar inte om kultur, det här handlar om segregation och en integrationspolitik som istället för att integrerara skapar segregation. Syftet med integration är att skapa jämlika villkor för alla medborgare oavsett ursprung. Men som det ser ut idag ska alla invandrare bli "svenskar". De har en annan kultur, en kultur som är sämre än vår västerländska kultur. Det finns en hierarkisk ordning där den vita västerländska kulturen står överst. Det är egentligen ganska intressant att så fort en människa från tredje världen begår ett brott är det pga deras "kultur". Om en svensk begår ett brott är det den individens fel. Ta bara kvinnomisshandel t.ex. Om en svensk man misshandlar sin fru är han en dålig människa. Om en t.ex. kurdisk man slår sin fru är det hedersvåld. Då handlar det helt plötsligt om deras kultur. 
 
Det finns mycket att säga om det här som händer. Orsaken om varför det händer är många, det är inte bara en sak som har skapat allt detta utan det är år av förtryck som har gjort detta. Sedan hur det ska lösas är nästa problem. Jag vet faktiskt inte hur eller om det någonsin kommer lösas för polisen och politikerna skyller ju allt på Husby och de kommer ju aldrig erkänna att dem har fel.. 

God morgon!

Jag ska åka till kista bibliotek nu och skriva på våran a-uppsats som förhoppningsvis börjar bli klar..

En sak som jag har märkt den senaste veckan är att jag har olika storlekar på fötterna beroende på tid på dygnet och vädret. När jag går hemmifrån på morgonen sitter skorna ofta snortajt, på eftermiddagen sitter skorna som vanligt. Samma med mina ringar, funderar på om jag ska ta av dom medan jag fortfarande kan men jag vill ju egentligen inte..

Senare idag/ikväll har jag tänkt att jag ska skriva lite om allt som händer husby

Lägenheten

Oj vad jag har varit seg vad gäller bilder på lägenheten. Men man vill ju att allt ska se perfekt ut om man ska visa upp men nu tog jag bilder iaf så här får ni se hur det ser ut hos oss en vanlig dag :-)
 
Först ut blir badrummet! Kom fram till att det är ju väldigt svårt att ta bilder så man ser helheten men här ser ni på ett ungefär. Vi valde inget speciellt kakel för eftersom vi faktiskt kommer sälja en vacker dag och då är det bra med något neutralt. Så får man sätta lite färg med hjälp av handdukar osv, vi kör på orange!
 
 
 
Näst ut blir vardagsrummet. På andra sidan av vardagsrummet har vi ett stort svart matbord med plats med 6-12 personer. Perfekt när man har gäster!
 
 
Sedan har vi ju sovrummet:
 
 
Sist ut är hallen:
 
 
Sedan glömde jag att fota mina två favoritrum; köket och balkongen. Tror att det var för att det är mina favoritrum därför vill visa upp dem i perfekt skick! haha! Men jag kanske fotar någon frukost på balkongen som jag kan lägga upp så småning om
 
Men nu vet ni hur vi bor :-)

Helgen

Helgen började som sagt med en begravning. Det var väldigt fint och väldigt sorgligt.
Det var mycket musik, både orgel, trumpet, gitarr och sång. Något som jag tror att Anders skulle ha uppskattat. Jag tycker att man blir berörd på ett helt annat vis av musik jämfört med någon som står och pratar. 
Det var ett fint farväl och det var nog inte förns på själva begravningen som jag förstod vad som har hänt. Men det känns fortfarande väldigt overkligt. 
 
Sedan fortsatte helgen i lite gladare anda då Jessy, Marios syster, förlovade sig i lördags. Så det var bara att åka hem efter begravningen och försöka bli på gladare humör. Så trots omständigheterna var förlovningsfesten jätterolig och det var ganska skönt att tänka på något annat faktiskt.
 
 
 
 
Det var fest natten lång och vi kom inte i säng fören kl 4 på natten/morgonen. Dagen efter när Mario skulle åka till jobbet kl 8 vaknade jag och var helt förstörd! Jag hade såklart inte druckit någon alkohol men jag har aldrig känt mig så bakis. Jag Var öm i varenda del i hela kroppen. Men det var bara att kliva upp och göra sig iordning för att gå på konfirmation. Det var också en trevlig tillställning, men jag var helt slut efter fredagen och lördagen. Mamma hade ju följt med till Stockholm för att gå på Jessys förlovning så hon åkte hem vid 6 tiden på söndagen och då däckade jag några timmar i soffan. Så det var min helg det!
 
Senare idag lovar jag att bilderna på lägenheten kommer upp :-)
 
 
 
 

Vad roligt!

Vad roligt det var att logga in idag och mötas av flera kommentarer! 
Efter en bloggfri helg kände jag först att jag hade tappat det lite och inte alls så motiverad till att skriva men när jag loggade in och läste kloka kommentarer kom jag genast på en massa inlägg! 
 
Det var speciellt en kommentar från Sara som jag vill lyfta fram:
 
Jag kommer absolut "ta fighten"! Jag tänker mig att det är helt okej att köpa blått och rosa, om man köper det för att det är blått och rosa - inte för att det är till en kille eller en tjej. Sen tror jag att om man får en tjej så kan man köra biltröja med gulligare leggins, eller bryta av med ett galet mönster i massa färger och hello kitty-tröja (om man tycker sådana är fina). Att hela tiden våga blanda, ha saker för att det är fint/coolt/snyggt osv. och inte anpassa vad man tycker är fint till om det passar en tjej eller en kille. Varför tycker jag att en rosa tröja med puffärm är finare på en tjej än en kille? Liksom ifrågasätta sina egna fördomar och våga bryta mot dom också :)
 
Nu kommer jag avsöja könet på vårt lilla barn men nu är det så många som redan vet och jag känner att i den här diskussionen behöver ni veta. Det är alltså en liten flicka! 
 
Jag håller verkligen med Sara och jag tror att det är jättebra att blanda "flickiga" och "pojkiga" kläder. Men jag tycker att det svåra är att ransaka sig själv. Skulle jag verkligen köpa den här rosa bodyn om jag visste att det var en pojke? Jag tänker att ja det skulle jag, för det finns inget som säger att rosa skulle vara en flickfärg. Men sedan blir jag osäker, skulle jag verkligen köpa den eller skulle jag bara helt enkelt köpa en annan färg? Jag har absolut inget problem med att köpa "pojkiga" kläder till min kommande dotter, men skulle jag verkligen köpa "flickiga" kläder om jag skulle få en son? Eller skulle jag bara handla mer neutrala kläder? Jag vet att det är helt fel men någonstans så känns det mer okej att köpa "pojkiga" kläder till en flicka än "flickiga" kläder till en pojke.Och det är ju så fel att jag tänker så! Och jag vet ju att det är pga patriarkatet, att det alltid är lite bättre att vara en pojke än att vara flicka. Och att det därför är lite häftigt med en "pojk-flicka" medan att vara en "feminin" pojke är "bögigt" vilket anses vara dåligt (sedan varför bögigt tolkas som något negativt är ju ännu en diskussion). Och jag vet ju att genom att tänka så, att det känns konstigt att köpa "flickiga" saker till en pojke, så upprätthåller man den här normen hela tiden! 
Därför försöker jag verkligen att tänka utanför min comfort-zone eller vad man ska säga men det är svårt tycker jag! Men en sak som jag har kommit på är att om vi får en son i framtiden tänker jag använda alla kläder som vår dotter har haft! Så det är ju bra :-)
 
Imorgon kommer det ett inlägg där jag sammanfattar helgen lite och lägger upp bilder 

 

Inget bloggande i helgen

Just nu sitter vi i bilen påväg till hudik.
Imorgon ska vi på begravning.
Efter begravningen måste vi åka till stockholm igen för på lördag ska Marios syster förlova sig.
Och på söndag ska vi på konfirmation.

Så det blir väldigt blandade känslor den här helgen och jag kommer inte blogga så vi hörs på måndag!

sexualiseringen av barn

När vi ändå är inne på det här med kläder till barn så såg jag att Lady dahmer hade skrivit ett väldigt bra inlägg angående sexualiseringen av barn, framförallt flickor.
Även Kitty har skrivit om skillnaderna mellan "pojk-" och "flick"kläder och lagt upp bilder som väldigt tydligt visar hur det ser ut på barnavdelningen nu för tiden. 
 
Jag håller verkligen med dem båda men jag ska vara helt ärlig, på sista tiden har jag verkligen känt att hur fasen ska jag orka? Det är så jäkla svårt att hitta kläder som inte skriker ett kön. Sedan tycker ju jag att det är roligt med fina saker så jag vill ju att hen ska ha fina saker, men fint betyder inte att det ska skrika ett visst kön om kläderna. Men det finns ju så få kläder som inte gör det?!
Precis som Kitty skriver, det är svårt att hitta kläder som är en glad och rolig färg men inte är blått eller rosa. Orange är ju min favoritfärg och jag skulle gärna köpa kläder i den färgen, eller grönt, lila eller gul. Men det mesta är ju rosa eller blått. 
Sedan känns det som om man kommer behöva ta en fajt varje gång man klär sitt barn i normbrytande kläder. Och helt ärligt har jag känt på sista tiden att jag vet inte om jag orkar det. 
 
Men efter att ha läst Lady dahmers inlägg så blir jag riktigt peppad på att nä fan, jag tänker aldrig acceptera dessa normer om hur barn ska klä sig.
Jag har kommit på att det är omöjligt att undvika alla kläder som är "pojkiga" eller "flickiga". Men jag har kommit på en regel för mig själv, varje gång jag köper något typiskt "pojkigt" ska jag köpa något "flickigt". Och vice versa. Alltså jag hatar att skriva att kläder är pojkiga eller flickiga för det är liksom inte rimligt att kläder har ett kön. Visste ni föresten att förr var rosa en "pojkfärg" och blått en "flickfärg"?
 
Lady dahmer har även lagt upp en bild som jag har tagit från henne för att visa er:
 
Denna bild visar ju ganska tydligt vad som är manligt respektive kvinnligt. En man ska vara stor och stark medan en kvinna ska se fin ut. Hon ska behaga betraktaren. Det som är sjukast är ju att det är BARN. Det finns ju absolut ingen skillnad på barn vad gäller deras kroppar. Varför ska tjejer täcka "brösten" när deras bröst ser exakt likadan ut som killarnas? Det finns inget som säger att killar är starkare än tjejer när de är sådär små, visst kan män bli starkare än kvinnor men detta är efter puberteten. Varför ska vi tydliggöra en skillnad som inte ens finns än? Och även om män KAN bli starkare än kvinnor längre fram betyder det inte att alla män är starkare än alla kvinnor. Men att se sånna här bilder gör ju att kvinnor blir svaga och män starka, för det är vad som förväntas av dem. 
 
Sedan vill jag bara poängtera att det är inte kläderna i sig som är problemet. Det är bemötandet barnet får beroende på vad hen har för kläder på sig. Typiska "flickiga" kläder gör att barnet får komplimanger om hur söt och fin hon är, medan typiska "pojkiga" kläder gör att barnet får komplimanger om hur tuff och stark han är. Vilket i slutändan leder till att flickor tror att det är viktigt att vara söt och fin medan pojkar tror att det är viktigt att vara tuff och stark. 
 

DYRT

Jag läser ju många gravid och mamma bloggar nu. 
Det var en bloggerska som hade lagt ut en bild på dessa filtar
 
och jag tyckte att dom var fina och jag har tänkt lite på var man kan köpa en riktigt fin och härlig snuttefilt. Så jag gick in på babyshop eller vad det var för att kolla. Så ser jag att priset är 425 kr?!?!??!
 
Alltså det finns så sjukt mycket dyra saker till barn att det är helt sanslöst. Jag tycker helt ärligt att det är löjligt. Vem köper en filt för 400 spänn som bebisen ska dreggla och bita på?! Eller om bebisen ska ligga på den, oavsett vad man ska använda filten till så känns det helt sanslöst dyrt. 
 
Har hittat många saker som är sjukt dyra, men detta tog fan priset.. 
Som om det inte är tillräckligt med pengar som ska läggas på alla måsten man behöver när man ska få barn. I början när jag tittade på kläder så ville jag bara ha allt som var fint och verkade praktiskt. Nu har jag börjat inse att det är sjuk prisskillnad och nu är det priset som avgör om jag vill köpa det eller inte. Självklart vill jag att kläderna ska vara praktiska också. Och klart att jag kan köpa någon enstaka body som jag blir förälskad i som är ganska dyr men överlag vägrar jag köpa en body som kostar över 100 spänn. En som jag har köpt som var på rea kostade 40 och det är den billigaste hittills. Jag tycker att 70 kr är okej att betala men helst ska det såklart vara billigare. Jag kollar ofta efter typ 3-pack för då blir det ganska billigt. Då vill jag ändå säga att jag och Mario ändå har så vi klarar oss, men det är bara en princip sak jag har att det är fan inte vettigt att handla kläder för så mycket pengar när hen kommer växa ur det på några veckor. Det är inte rimligt i mina ögon att betala så mycket. Sedan kommer vårt barn förhoppningsvis få ett syskon en vacker dag och då kan vi återanvända kläderna men ni förstår vad jag menar.. 
 
rörigt inlägg men summan av kardemumman är väl att vissa barnsaker kostar så sjukt mycket att det är löjligt och det kan sätta sådan stor press på föräldrar som verkligen inte har råd. Självklart vill man ju köpa det allra bästa och finaste till sina barn men vad ska man göra om man inte har råd? 
så som sagt, jag vägrar att köpa dyra saker bara för att i mina ögon är det inte rimligt att lägga så mycket pengar på saker som kommer bli för små på några veckor. jag skänker hellre pengarna till välgörenhet. 

God morgon?

Jag vaknade denna morgon med jätteont i magen och i ryggen. 
Det är ganska högt upp i magen, vid magmunnen tror jag. Sedan gör det ont på samma ställe men på ryggen. 
Ondast gör det när jag ligger ner så därför fick jag kliva upp. 
 
Jag har som sagt haft ont tidigare men inte såhär mycket. Jag nämnde det för barnmorskan och hon sa att det kunde vara halsbränna, för det börjar i magen. Men det känns inte alls som halsbränna. Men hon sa vad jag kunde äta för tabletter för att det skulle bli bättre. Jag hatar ju tabletter och vill helst inte äta saker som jag inte behöver men jag kanske ska testa för att utesluta om det är halsbränna eller inte. 
 
Det är så jäkla typiskt att något kommer upp direkt efter man har varit hos barnmorskan och man vill fråga något men det känns inte tillräckligt allvarligt för att man ska ringa eller besöka vårdcentralen. Sådan har jag alltid varit, går bara till sjukhuset om det är riktigt illa. 
 
Men idag skiner solen igen så jag hoppas att det går över snart så man kan ta vara på dagen :-)

Rörelser

Lill bebisen i magen är riktigt livlig nu för tiden. Det är tydliga rörelser som syns tydligt på utsidan. Väldigt häftigt faktiskt. 
Men jag tänker att det borde kännas konstigt, eller typ äckligt. Att något rör på sig inuti mig liksom. Men det känns bara härligt och mysigt. Häftigt. Men aldrig konstigt. 
 
Men rent logiskt så borde det kännas konstigt men det är bara en häftig känsla, det går liksom inte att beskriva. Men jag blir lika imponerad varje gång det händer. 
Helt klart det bästa med att vara gravid. 
 
Jag har ju tidigare sagt att jag inte riktigt trivs i min gravid-kropp men jag börjar gilla den mer och mer, men det är kanske för att nu är det en riktig häftig känsla eftersom jag tydligt känner att något verkligen lever där inne. Jag har ju känt rörerelser länge men nu är det liksom på ett helt annat sätt tycker jag. 
 
 

BVC

Idag har jag varit hos barnmorskan, lyssnat på hjärtljudet och mätt magen.
Hjärtat lät jättebra och hon sa att det var en frisk liten krabat där inne, så det var skönt att höra. 
Dock låg jag lite under min mag-kurva men det var inget konstigt med det sa hon. Det kan bero på hur hen ligger och jag tycker faktiskt att min mage är mer bred än den står ut. Så hon sa att det kan hända att kurvan blir normal när hen lägger sig med huvudet ned. Men om kurvan fortfarande sjunker inför nästa besök så kommer vi få gå på ett extra ultraljud. 
 
Angående rörelserna så sa hon att mitt mönster kan ju vara att jag känner varje kväll och att jag känner lite då och då under dagen. Behöver liksom inte vara mer specifikt än så. Hon sa också att det kan ju bero på hur aktiv jag är under dagen. Och att det därför kan se olika ut från dag till dag. 
 
Idag skiner solen IGEN och det är ju väldigt svårt att hitta plugg motivationen då om jag ska vara ärlig. Men jag tror jag ska gå ut på en promenad nu och sedan ska jag tvätta och då MÅSTE jag plugga. Jag skriver det här så är jag liksom så illa tvungen att plugga. 
 
Senare idag eller imorgon kommer det lite bilder på lägenheten, dom var ju äntligen här och satte upp vårat badrumsskåp imorse! 

Köpa

Idag skiner solen igen och jag är påväg in till stan så jag bloggar från mobilen.

Har tänkt ganska mycket på vad som ska inhandlas till bebisen och när vi bör köpa allt.

Vi har köpt vagn och lite kläder. Men nu känner jag att vi borde köpa allt som är nödvändigt som säng och allt som hör till sängen, badbalja, alla kläder som behövs osv. Jag har gjort en lista av allt men det känns som om man kommer komma på massa smågrejer i sista stund och då känns det som om man vill ha det mesta färdigt så man kan koncentrera sig på detaljer.

Men det svåra vad gäller kläder är vad man egentligen använder och hur mycket man använder av varje storlek. Men jag har tänkt att vi ska köpa ungefär 10 bodysar i storlek 50 och 10 i storlek 56. Alla långärmade med omlott med några undantag. Sedan kanske 7 par byxor i vardera storlek. Är det extra värt med byxor med fötter på eller växer dom bara ut dom snabbare?
Sedan pyjamasar, det kommer ju vara mitt i sommaren när vår lilla kommer så det kanske är bra med kortärmad pyjamas? Kanske två korta och två långa av vardera storlek?

Bör man bunkra upp med nästa storlek också? Det är ju ganska mycket detta men vi har ingen tvättmaskin och jag vill helst tvätta max 1 gång i veckan. Är det naivt?

Sedan kanske man behöver någon tunn overall att när man är ute?

Vi ska ju få ärva lite kläder av min kusin också så jag tänker vänta och se vad hon har för storlekar och så innan vi handlar allt.

Men nu ska jag kliva av tåget och njuta av solen!

Dagens tips!

Idag är det lördag och jag fick ledigt idag trots allt. 
Solen skiner och jag har varit uppe en timme redan.
 
Så idag kommer det nog inte bli mycket bloggande, därför tänker jag tipsa om ett klipp som Hanapee tipsade om igår. 
 
 
Så om ni har 20 min över borde ni verkligen titta på det här klippet, om ni inte har det borde ni ta er 20 min för att kolla. 
 
Han berättar om varför mäns våld mot kvinnor och andra män är ett mans-problem, inte ett kvinno-problem och hur vardagsspråket tar bort fokus från gärningsmannen till offret. Och mycket mer! som sagt, kolla på klippet och kommenteta vad ni tycker

Vecka 30

Nu har jag gått in i vecka 30, det betyder att det bara är 10 veckor kvar! woho!
 
 
 
Jag mår bra men vaknar som jag tidigare sa ganska tidigt. Har haft några dagar nu när jag har kunnat sova längre men idag vaknade jag klockan 7 igen. Tror att det kan bero på att jag får ganska ont i magen ibland. Det märks att det börjar bli trångt där inne.
 
Dom har ju sagt att jag vid det här laget bör känna ett mönster när hen rör sig men jag tycker att det är väldigt svårt. Det enda som är någorlunda lika varje dag är att hen inte rör sig så mkt på morgonen, ytterst lite. På kvällen rör hen sig mer men på dagarna kan det vara helt olika. 
 
Jag börjar känna mig riktigt tung men jag försöker röra på mig och inte bli allt för stillasittande. Har legat på latsidan vad gäller övningarna om jag ska vara ärlig men jag har däremot tagit fler promenader. Dock tror jag att övningarna är bättre egentligen så jag ska försöka bättra mig. 
Jag har inte så ont i ryggen, kommer bara ibland. Dock ska jag jobba imorgon så vi får se hur det går, men det kommer nog bli sista arbetspasset på cafét. 
 
Sedan har jag funderat lite på det här med att färga håret. Jag har läst att man kan färga håret under både graviditeten och amningen men jag funderar ändå på om jag kanske ska sluta. Håret får en sådan stark lukt efteråt som jag inte vill utsätta bebisen för. 
 
Annars känns det som om det är dags för att shoppa allt som behövs till bebisen! Vi har ju inte ens en spjälsäng till bebisen än!
 

Syrien

Jag är inte så insatt politiskt om jag ska vara ärlig. Det enda jag vet är väl att jag står till vänster och att jag hatar Sverigedemokraterna. 
 
Egentligen tillhör folkpartiet den högra sidan men jag måste säga att jag tycker att de har kommit med ett bra förslag här:
 
 
Jag är ju som sagt inte så insatt i politik och jag förstår att det är kostsamt och svårt att ta emot många flyktingar. 
Det är mycket som Sverige behöver arbeta på vad gäller vår integrationspolitik. Faktiskt något vi läser om i skolan nu. Det vi läser om är konsekvenserna av segregerade miljöer. Att det sker en institutionell diskriminering hela tiden. En sak är t.ex. att barn till invandrade föräldrar får läsa svenska 2 i skolan. De får alltså ingen chans att lära sig svenska som barn till svenskfödda föräldrar. Med svenska 2 får de lägre krav och kan omöjligt lära sig svenska lika bra som andra svenskar. De kallas andra generationens invandrare och det stämmer inte ens. Hur kan man invandra två gånger? De är första generationen svenskfödda. De får utstå vardagsrasism hela tiden. Skulle kunna skriva hur mkt som helst om det här men det var inte det jag hade tänkt. Vi skriver en a-uppsats om detta ämne just nu så det kanske kommer en sammanfattning när den är klar. 
 
Det jag tänkte skriva om var ju det här förslaget som FP har har kommit med (klicka på bilden för att komma till artikeln). 
"Det manar till ödmjukhet att Sverige har tagit emot totalt 3255 syriska asylansökningar mellan januari och april i år, medan UNHCR berättade för oss att ungefär 80 000 flyktingar skulle registreras i Libanon bara under april månad.
Libanon har inte en enda gång stängt sina gränser och man tvångsutvisar ingen. Den svenska gränsen är däremot stängd på grund av de visumkrav som hindrar asylsökande från att komma hit lagligt. Den enda vägen hit, att bli uttagen som kvotflyktingar av UNHCR, hjälper alltför få och processen att välja ut dem tar alltför mycket kraft från UNHCR:s viktiga arbete på plats."

Libanon är ett litet land, en fjärdedel av Danmark, och snart får det på riktigt inte plats fler människor där. Precis som det står i debattartikeln måste vi ta ett ansvar och hjälpa de behövande. Bara för att vi är ett land som ligger långt bort betyder det inte att vi inte behöver ta ansvar. Tvärtom måste vi ta ännu mer ansvar eftersom här kan vi garantera säkerhet åt de skyddsbehövande på ett helt annat sätt än vad grannländerna kan. 
 
Just nu är jag i vecka 30 så jag tänkte lägga upp en bild på magen senare idag, den växer så det knakar :-) angående bilder på lägenheten kommer det nästa vecka, de ska förhoppningsvis sätta upp vårt badrumsskåp på måndag så efter det får ni se lägenheten :-)
 
 

äckligt att amma?

Igår kommenterade blondinbella sitt utlåtande om att amning är äckligt
 
Och då känner jag bara att visst, du behöver inte visa upp ditt bröst när du ammar, du gör precis som du vill. Jag är ganska blyg av mig så jag kommer inte heller vilja amma hur som helst. Men att påstå att det är äckligt är bara löjligt. Sedan är det ju ganska intressant att hon kan näcka på ett omslag till en tidning men inte amma sitt barn bland folk för.
 
OM jag kommer gå undan för att amma kommer det nog vara i början då man är ovan och liksom behöver lugn och ro runt omkring sig för att liksom klara det. Om det ens fungerar. Man kan inte anta att amningen ska gå hur lätt och smärtfritt som helst. 
Men sedan vill jag såklart kunna sitta bland mina vänner och amma utan att det är någon big deal, sedan om vi sitter på ett café eller hemma i soffan får vi se. 
 
Hur man själv väljer att göra, amma, inte amma, amma hemma, amma offentligt etc, ska alla få bestämma själva men om man väljer att bara amma hemma ska man inte skuldbelägga kvinnor som väljer att amma offentligt. Folk kan inte ta hänsyn till alla, så om du inte vill se andra kvinnors bröst så kan duju helt enkelt bara titta åt andra hållet. Eller gå därifrån om du tycker att det är så svårt att sluta glo. 
 

Baka

Jag har fått värsta baksuget på sista tiden! 
Det är så roligt att göra goda efterätter som uppskattas.
 
Just nu skulle jag vilja testa göra en, jag vet inte riktigt vad den heter, men en citron med maräng- paj. Tycker att det är så uppfriskande samtidigt som det är sött och gott. 
Sedan har jag en favorit som min farmor jämt brukade göra, vet inte riktigt vad den heter heller men tror det också är marängliknande men ändå sockerkaka med mandelflan på och sedan är det grädde och hallon på. Eller man kan ju säkert ha andra bär också!
Måste fråga farmor nästa gång jag åker hem till Iggesund :-) 
 
Annars har jag ju bakat redvelvet några gånger och den är riktigt god och Mario skulle kunna äta upp en hel själv. Men nu vill jag testa något nytt, kanske får bli till helgen! måste bjuda över någon på fika först =)

Flytta?

Alltså jag älskar ju våran lägenhet. Trivs så jäkla bra här i området och allt är perfekt! förutom att det är lite liten speciellt eftersom vi ska få barn.
Så idag dimper det ner reklam om att en fyra alldeles i närheten är till salu. 
 
Vi ska gå på visningen bara för kul men den är dyr och vi trivs ju så bra här! Vi har ju precis blivit klar med allt, både inglasningen av balkongen och badrummet är äntligen klart. Kanske ska jag ta några bilder på våran lägenhet så ni får se vår lilla pärla? 
 
När vi flyttade hit var ju allt nytt förutom badrummet men det är ju som sagt renoverat nu i och med stambytet. Jag tänkte att nästa gång vi flyttar så borde man kanske köpa något som inte är renoverat bara för att då kan vi renovera själva och för att priset inte ska gå upp allt för mycket. Men den här är helt nyrenoverad och den är så fin! Vi skulle förmodligen inte gjort likadant själv men den är ju underbar. Men det som är så bra med den här lägenheten är ju att den är större och att vi får behålla det bra läget som vi gillar. Vi skulle ju kunna bo kvar där i minst 10 år,  där får en hel familj med tre barn plats. Nu vet jag inte om vi vill ha tre barn, det får vi se men det skulle vara möjligt. Sen efter det kanske man är mogen för en villa eller ett radhus? Det är alldeles för mycket arbete för oss de närmsta åren.  
 
Fyfan, sånthär kan man ju bli tokig av. Köpa eller inte, flytta eller inte. Hur vill vi ha det i framtiden? 
 
Fördelar med lägenheten:
Stor
Bra läge 
Takvåning
Balkong och Terass 
Etagelägenhet
Fin renovering
 
Nackdelar med lägenheten:
Konstig planlösning
Dyr
 

Brandman

Här kommer en till artikel som jag har lite åsikter om, det var på tal om att byta namn på yrket brandman till handläggare för att få in fler kvinnor i yrket. För att avmaskulinisera det. Bra tanke känner jag men nej. Okej att kanske ändra till typ brandperson eller brandarbetare. Men att ändra till handläggare för att avmaskulinisera det tycker jag är fel. Okej att det är bra att kanske ta bort man ur yrkestiteln, men isåfall var brandarbetare ett bättre förslag tycker jag. Men vad som behöver avmaskuliniseras är de egenskaper som man anser att en brandman ska ha. Att modig och stark inte behöver vara manliga egenskaper utan att flickor också ska uppmuntras till att vara just stark och modig. Eller jag vet inte, vad tycker ni? Vad för egenskaper kopplas till brandman egentligen? 
 

Amma

Blondinbella  skriver att hon aldrig kommer amma offentligt för hon tycker att det är äckligt. Hon motiverar aldrig varför utan skriver att det kan vi ta senare. Ska bli väldigt intressant att se hur hon motiverar detta och jag väntar med att kommentera utlåtandet tills jag får veta anledningen.. 
 

God morgon!

Idag känner jag mig pigg och glad, idag sov jag nämligen ända till 8 :-)
Solen skiner så jag ska väcka Mario snart så ska vi börja dagen med en promenad i det underbara vädret!! 
 
Det är ju som om man hoppade över våren och gick direkt till sommaren, inte mig emot. Men helst skulle det vara en kortare vinter och längre sommar.. 
 
Jag vet inte om jag kanske börjar bli lite svullen om fingrarna så jag kanske bör ta av mig ringarna. Det vill jag ju helst inte men isf sätter jag dom på halsbandet istället. Men jag känner det speciellt på nu på morgonen men då är mina fingrar alltid lite svullen. Jag antar att det är det som är negativt med att vara gravid på sommaren, att man blir extra svullen pga värmen. Det positiva med att vara gravid på sommaren är att det nog är lättare att klä sig. Det räcker med klänning och barbent, inget som behöver sitta på magen. Sedan att man inte behöver köpa någon ny jacka för att kunna knäppa den. Skulle nog vara kallt att vara tvungen att gå en hel vinter med öppen jacka. Sedan skor såklart, om fötterna sväller är det lättare att ta på sig ett par sandaler.. 
 
Men den bästa tiden att få barn är nog tidigt på våren, då har man hela sommaren som man kan gå på sköna promenader på och många vänner och bekanta har förhoppningsvis semester som man kan spendera sin tid med. Men även att ens partner kanske har semester så man kan ha fler lediga dagar tillsammans utan att behöva ta ut föräldraledighet.. Men det är säkert härligt att få barn på vintern också så barnet har kommit en bit i utvecklingen och kanske kan hänga med och vara mer uppmärksam under härliga picknickar och grillningar. 
Det är nog härligt att få barn oavsett årstid! 

Näst bästa mammalandet?

Enligt en rapport som är framställd av rädda barnen ligger Sverige på andra plats vad gäller mammors livsvillkor. 
Livsvillkoren har jämförts utifrån fem indikatorer; risken för kvinnor att dö i barnsäng, barnadödlighet upp till 5 år, beräknad skolgång för flickor, BNI och kvinnlig parlamentarisk representation.
Men jag skulle vilja påstå att detta inte är ett bevis på att Sverige har bra vård för mammor eller att Sverige är ett jämställt land, det är bara ett bevis på att mammors livsvillkor i andra länder är urusla. I Kongo-Kinshasa dör var trettonde kvinna under graviditeten eller förlossningen. Att jämföras med länder som har så dåliga livsvillkor för mammor gör ju såklart att Sverige ser ut att ha det bra, men att jämföra med andra länder som har det mycket sämre gör inte vården bättre i Sverige. 
 

 
Nu har ju jag inte varit med om en förlossning än, och inte heller har jag haft några besvär att jag har behövt sjukvård under min graviditet men är det inte lite konstigt att det knappt finns medicin som gravida kvinnor kan ta. När jag blev sjuk, jag var väl i vecka 17-18 tror jag, då köpte jag halstabletter på apoteket, tog ju en direkt såklart, för att sedan läsa på förpackningen att den inte rekomenderas för gravida. Nu finns det ju såklart andra halstabletter att äta men jag vet att det finns mycket medicin som man inte bör äta som gravid. Eller när du ammar. Kommer ihåg att stinalee.se skrev ett inlägg för länge sedan där hon berättar att en läkare hade skrivit ut d-vitamin, tror jag att det var, till henne. Hon hade såklart berättat att hon ammar men när hon kom hem och började googla själv visade det sig att hon inte alls kunde ta den mängd av d-vitamin som läkaren hade rekomenderat. Efter ett telefonsamtal visade det sig att hon hade rätt och att hon bara kunde ta hälften av dosen.
Jag har även läst om kvinnor som har fått stora sviter efter graviditeten, de går till läkare för att få hjälp och det enda svar de får är "men du är nybliven mamma, det är sömnbrist" så får de gå hem igen utan att få någon hjälp. 
 
Sedan blir ju denna rapport ganska motsägelsefull när man samtidigt överallt kan läsa artiklar som denna:
 
 
Jag blir på riktigt rädd när jag läser liknande artiklar. Barnmorskorna är underbemannade. Och precis som det står i artikeln är ju en närvarande barnmorska vid en förlossning otroligt viktigt. Idag kan barnmorskor ansvara för 2, och även 3 förlossningar samtidigt. Om en barnmorska ansvarar över 3 förlossnigar samtidigt betyder det att hen även ansvarar över 6 liv, mammorna och barnen. Den hjälp man får vid förlossningen är a och o vad gäller säkerheten vid förlossningen men även förutsättningarna för att kunna lindra smärtan för kvinnan. Jag kommer ihåg när jag lyssnade på alex och sigges podcast (världens bästa podcast för övrigt) och alex berättar om deras senaste förlossning. Han berättar att han aldrig sett Amanda lida så mycket, att hon hade så otroligt ont och dom vädjade efter att få ryggbedövning, och visst skulle hon få det. 30 min senare kom läkaren som skulle ordna detta men då var det redan försent, för då kom bebisen. 
 
Hur en förlossning går till och hur mycket hjälp man får kan påverka inte bara själva smärtan för tillfället utan även  hur skadad kvinnan blir, om hon ens kan ta en promenad efter förlossningen, att ens kunna sitta på en stol utan att få ont och om hon någonsin ens kommer bli någorlunda återställd. Men nä, idagens samhälle känns det som om det får man väl ta. "det är naturligt". Kvinnor har ju i flera århundranden fött barn hemma och det har ju gått bra. Ja och folk har dött av lunginflammation i alla århundranden också men det betyder ju inte att man inte kan utveckla en medicin som förhindrar detta.
Ens erfarenhet av förlossningen kan ju även påverka om man ens vill ha fler barn, bara en sån sak!
 
Jag vill inte låta allt för bitter men jag har svårt att tro att man inom ett mansdominerande yrke skulle tillåta detta. Jag tror även att om det var männen som födde barnen, skulle det redan finnas metoder som var helt riskfria och icke smärtsamma. 

Tung

Överlag mår jag väldigt bra, men jag börjar känna att jag verkligen är tung nu. 
Jag blir trött i benen och i fötterna när jag står upp längre perioder. 
 
Sedan vaknar jag klockan sju vaaaaarje morgon och jag börjar bli ganska less på det nu faktiskt. Jag vet inte varför jag gör det, för det är inte bebisen som väcker mig - vad jag vet. 
Dock går jag jämt upp och går på toa då, men jag har svårt att tänka mig att jag vaknar pga att jag är kissnödig, för så kissnödig är jag inte!
Jag kommer ihåg vid vecka 12, då kunde jag behöva kliva upp 2 gånger varje natt för att gå på toa och då kändes det verkligen som om jag skulle sprängas. Så är det absolut inte längre! 
 
Så när jag hade försökt somna om igen i en timme gav jag upp, jag började surfa på mobilen som vanligt och hittade en artikel om att Sverige är det näst bästa mammalandet, men jag är väldigt skeptisk mot detta. Visst, Sverige kanske är det näst bästa mammalandet men det betyder inte att det är bra. Så i eftermiddag tänkte jag publicera ett inlägg angående mina tankar om just denna artikel

Gravidkläder

Jag skulle vilja påstå att jag har blivit proffs på att hitta gravidkläder. 
Först och främst skulle jag vilja påstå att det är omöjligt att hitta snygga kläder i riktiga butiker.
Basplagg kan du hitta på h&m men inte mer än så. Det kan finnas gaaaaanska fina vardagskläder på h&ms hemsida men dom hittar man aldrig i butik, inte jag iaf. 
 
Det bästa är att testa sig fram på vanliga kläder vad man gillar för modell, man kan ha många vanliga kläder bara man köper någon storlek större, sedan beror det ju på modellen såklart. På mig är det faktiskt över brösten som det är svårast att hitta en storlek som passar. Det mesta är för tajt. 
Jag gillar klänningar mest och då vill jag att den ska sitta lite tajtare över brösten och under brösten faller det liksom fritt, dock vill jag absolut inte att den ska vara så draperad, då ser jag hur stor ut som helst så den ska liksom bara falla neråt men inte smita åt. 
 
Så om man vill köpa fina gravidkläder skulle jag rekomendera asos.com om du vill ha en klänning att bära vid fest, där finns både långa och korta klänningar. Vad gäller storlek har dom en bra storleksguide där de har speciella mått för gravidkläder, asbra! 
Jag har beställt två klänningar därifrån, har dock bara fått en men den är jättefin. Dock är den för lång till mig men det är väl inte så oväntat eftersom jag är kort.
 
För lite finare vardagskläder skulle jag rekomendera mamalicious.se. Nu har jag aldrig beställt något därifrån men det är nog bara en tidsfråga. Dock har jag lite kläder av det märket som dom sålde på en outlet jag och Mario var på och kläderna sitter riktigt bra tycker jag. 
 
Jag hatar egentligen att beställa från internet för jag vill gärna prova kläderna först men om man vill ha fina gravidkläder har man inte så mycket val är jag rädd. 
 
Idag är det ju "bara" 2 månader och 20 dagar kvar till BF så jag måste kanske passa på att beställa om det ska vara värt det. Dock vill jag påstå att t.ex. klänningen från asos kan man även om man inte är gravid skulle jag vilja påstå, även en tunika som jag köpt på h&m kommer jag kunna ha efter graviditeten
 
Här är klänningen som jag har beställt från asos.com. Den svart-vita tunikan som jag har på bilden i inlägget nedanför är från mamma-avdelningen på h&m.
 

Sol!

När solen skiner blir det inte mycket bloggande!
Idag har vi grillat och spelat kubb, väldigt trevligt!

Jag återkommer när jag har ngt vettigt att säga :-)

Vecka 28

En bild på mig och magen i Vecka 28.
 
 
Överlag mår jag bra, dock har jag börjat få lite halsbränna, men inte alls speciellt mycket.
Annars har jag lite extra humörsvägningar tror jag. Tidigare idag när jag åkte hem från skolan kände jag mig som värsta power-women och jag bar min mage med stolthet. Nu vill jag bara gräva ner mig i en sandlåda och aldrig mer kliva upp. Känner mig enbart tjock och ful. Jag kände hur humöret vände när jag gick från bilen upp till lägenheten, för varje kliv blev jag bara mer och mer irriterad. Och nu sitter jag här och surar och blir ännu mer sur för att jag är sur utan anledning. 

Se!

Klicka på bilden eller här 
 
 
Tänkvärd film om hur alla normer är skapade, inklusive den heterosexuella normen. Det blir verkligen svart på vitt när man helt plötsligt vänder alla normer. När allt blir tvärtom. Hur sjukt det är att hela tiden ta för givet inte bara vem man ska gilla utan även vilka intressen man ska ha beroende på sitt kön.
I scenen ovan är mamman sur för att dottern inte kom med i fotbollslaget och ska börja med teater istället, teater är ju för killar.. 
 
(Hur gör man för att få in själva klippet till bloggen??)
 
 

Konstiga drömmar

Jag har haft sådana konstiga drömmar på sista tiden. 
Allt ifrån att jag föder för tidigt, att vår bebis är sjuk och att det kommer inbrottstjuvar när jag är hemma.
 
Alla dessa drömmar gör att jag vaknar med dåligt humör som påverkar typ hela min dag.. 
Men idag skiner solen så jag hoppas på att humöret vänder och att jag kan komma på något roligt att göra :-) 
 
Annars går jag runt och tänker ganska mycket på vad jag ske ge Mario när han fyller 30. Det enda han önskar är att bebisen ska komma den 17 Juli (Marios födelsedag på papper, enligt hans legitmation fyller han år 17 juli men egentligen föddes han den 21 augusti), och det låter bra tycker jag! Jag vill helst inte gå över tiden utan det bästa vore att föda lite för tidigt faktiskt, barnet är färdigutvecklat och jag vet att jag kommer bli hur otålig som helst om jag går över! 
 
Så nu ska jag försöka vända mitt humör, börjar med en god ägg-frukost och sedan tänker jag ta en promenad i solen!
RSS 2.0