Fina saker

Vi har på sista tiden fått jättefina grejer till lillan som jag tänkte visa. 
Min mormor har sytt två jättefina filtar/täcken:
 
 
Min favorit är den översta då den har så fina och många detaljer
 
 
Min mamma har sytt ett babynest till oss också
 
 
Hur fint som helst och passar perfekt i vårt sovrum då det matchar våra sångkläder..
 
Och jag har ju börjat virka en babyfilt också:
 
 
Jag måste säga att jag har verkligen fått dille på kombinationen rosa och blått. Det började med att jag köpte ett linne till mig själv som är just rosa och blått och sedan dess kan jag inte släppa den färgkombon. 
 
Känns verkligen roligt med hemmagjorda grejer till lillan. 
 
Så nu har ju jag också gett mig in i leken och nu när jag lagt upp det på bloggen måste jag ju göra klart det så ni får se resultatet. Annars brukar jag ju ha ganska dåligt tålamod och tröttna rätt snabbt men än så länge är det roligt!
 

Tusen tankar

Snart går jag in i vecka 37 och då är hon ju färdigbakad. Nu ska hon med andra ord bara växa till sig. Jag har ju sagt tidigare att jag gärna ser att hon kommer lite innan, en vecka kanske. Men det är ju om jag får bestämma men tyvärr så får jag ju inte det. 
 
Men dom senaste dagarna har jag börjat nojat mig över det här att magen inte växer till sig. Nu kanske den har gjort det nästa gång vi ska till barmorskan, men det är ju så svårt att se själv om magen växer eller inte när man ser sig själv varje dag, men helt ärligt så tyckte jag nästan att den hade blivit mindre igår. 
Men jag inbillar mig säkert och allt är ju säkert bra, precis som förra gången när vi fick gå på tillväxtultraljud. Men nu har jag börjat komma på egna teorier om varför inte magen inte växer och det är ju aldrig bra. För det är ju helt omöjligt för mig att säga varför, antagligen så är det för att hon ligger liksom under revbenen. 
För det gör hon, hon har liksom lagt sig bakom mina revben och det gör att jag har ganska svårt för att böja mig framåt för då tar hon liksom i. Undra om jag kan skada henne med mina revben? 
 
Hela morgonen idag har jag haft som en molande mensvärk. Så då tog jag ju såklart kontakt med min bästa vän google för att fråga. Hittade många olika trådar där folk har skrivit att ja så fick jag också och två dagar senare började förlossningen och ena med det tredje. Självklart väljer jag att tänka på dom och inte alla dom som skrev att ja så hade jag också sedan dröjde det tre veckor, även om dom kanske var fler.. 
 
Så det enda som känns säkert med graviditeter är att inget tecken kan säga varken det ena eller det andra om vare sig förlossningen eller om hur krabataten inuti mår. För det är ju verkligen så, ALLA graviditeter är olika. Bara en sån grej som man kan tänka sig vara så logisk, att med en liten mage är det en liten bebis men inte ens det stämmer ju. För trots att min mage har legat på underkurvan så visade det sig ju på det senaste tillväxtultraljudet så var hon ju helt normal i sin storlek, eller faktiskt till och med snäppet större än "normal". 
Så vad gäller graviditet så är inget logiskt och man kan inte förutspå nånting och det är inte ens någon idé att själv försöka komma på teorier. 
 
Så, nu har jag lugnat mig själv lite. Några andra tankar som jag har är hur långt vågar jag åka nu? Det finns ju sjukhus överallt i Sverige så det löser sig ju alltid. Men det jobbiga är att åka utan Mario för jag skulle inte för allt i världen vilja genomgå eller ens påbörja förlossningen utan honom. 
Men trots att jag vill att hon ska komma tidigare så pekar ju statistiken på att hon kommer komma efter BF. 

Barnmorskan vecka 36

Idag har vi varit till barnmorskan och hon hade inte fixerat sig vilket jag trodde. Den stickande känslan i bäckenet kan bero på att hon ligger nära en nerv och när hon rör sig kommer hon åt den.

Mag-kurvan ligger på den nedre delen av "normal-kurvan" och växer inte riktigt till sig. Men eftersom det förra tillväxtultraljudet såg så bra ut, hon var väldigt "normal" så behövde vi inte gå på ett till. Men om magen inte växer till sig till nästa gång vi ska dit kommer vi förmodligen gå på ett till tillväxtultraljud.
Men jag är inte orolig för hon är ju fortfarande inom det normala och hon växer, det är ju inte så att hon slutat växa och plus att hjärtljudet är normalt och det känns som om det är huvudsaken.

Projekt

Jag är ju ledig nu fram tills bebisen kommer. Iofs hjälper jag ju Mario med hans företag men jag skulle vilja starta ett projekt bara för att jag inte ska bli så himla rastlös tills lillan kommer. Så jag funderar lite på om jag kanske ska sticka en babyfilt. Att sy något känns lite bökigt eftersom då måste jag släpa fram symaskinen och ta undan den var gång jag ska hålla på. Sedan vet vi ju att jag och min symaskin inte direkt är bästa vänner. Men förhoppningsvis blir vi det en vacker dag. 
 
Men att sticka är ju perfekt, kan man göra framför tv'n eller till och med i sängen. Men det var ju ungefär hundra år sedan jag stickade så jag kan ju inte säga att jag direkt kommer ihåg hur man gör, men så svårt kan det väl inte vara?
 
 
 
Är det alldeles för avancerat att försöka sig på något liknande eller ska man göra ett försök? 
Imorgon ska vi föresten till barnmorskan! Ska bli spännande å se om hon har fixerat sig vilket jag tror :-)

VARMT

Nu de senaste dagarna har jag börjat fatta vad alla snackar om när de säger att det är varmt att vara gravid på sommaren. För just nu tycker jag att det är varmt exakt hela tiden. Speciellt när jag sover. 
Annars om jag tar en tupplur på soffan måste jag jämt ha filt men ändå brukade jag vakna alldeles frussen. Nu vaknar jag av att svetten rinner. Typ. 
Det blir ju lite problematiskt med min förkylning eftersom jag hela tiden tycker att det är varmt och kanske har lite för lite kläder på mig. Så förkylningen är kvar men nu är det en "vanlig" förkylning som inte ens räknas för den stör inte så mycket. 
 
Överlag har jag faktiskt märkt av typiska gravidtecken mer de senaste dagarna. Som svullna fötter och fingrar, så skorna är ganska trånga nu men det känns ju ganska värdelöst att köpa ett par nya skor nu.. 

Tankar kring föräldrakursen

Såhär i efterhand har jag faktiskt tänkt lite på föräldrakursen och hur den var upplagd. 
Barnmorskan som höll i kursen utgick väldigt mycket utifrån den heteronormativa par-relationen. Antog att alla befann sig i en sådan. Vilket alla gjorde, förutom en som var ensamstående. I många sammanhang pratade barnmorskan om vad männen kunde göra under förlossningen, när mamman ammar osv. Alla filmer vi fick se handlade om hetero-par. Så om jag var den ensamstående kvinnan skulle jag inte alls tyckte att det var speciellt roligt att lyssna faktiskt. Jag skulle bli väldigt skrämd och stressad över att höra allt mannen ska göra för hon hade ju ingen man som kunde göra alla dessa saker. 
 
Att vara ensamstående i den här situationen är ju inte den enda situationen som kan avvikas från den s.k kärnfamiljen. Det kan ju vara honomsexuella par och fyrklövsfamiljer och en massa annat som också får barn! Jag undrar då om det faktiskt finns föräldrakurser som inte är lika heteronormativ? På ett sätt förstår jag varför det blev väldigt heteronormativt i vår grupp, att barnmorskan förhoppningsvis pratade utifrån oss! Dock tror jag att jag är lite naiv när jag säger så eftersom vi faktiskt hade en tjej i gruppen som var ensamstående. Kanske barnmorskan borde ha pratat mer om att man faktiskt kan välja någon annan som kan följa med på förlossningen. Barnmorskan pratade även om att vid kejsarsnitt så får barnet vara med pappan under de första timmarna, vad skulle det finnas för alternativ för henne då t.ex? Det är väl inte värsta problemet, men det är själva grejen att barnmorskan utgår från att alla befinner sig i en hetero par-relation som är själva problemet. Att hon gör det antagandet gör att allt annan blir onormalt och sämre. Att det ultimata är att just vara i en relation med det motsatta könet. 
 
Och ja jag vet inte, det blir väldigt problematiskt när familjer som inte är "en vanlig kärnfamilj" ska få barn och innan de ens har fått barn ska de utmålas som onormala. Dessutom av kommunala verksamheter. 
 
 

Slarv!

Ofta när jag skriver, vare sig det är här på bloggen, sms eller meddelande på facebook skriver jag väldigt slarvigt. Så när jag går tillbaka i efterhand skäms jag för att jag har stavat fel och för att meningsuppbyggnaden kan vara helt fel.
Väldigt sällan som jag faktiskt läser hela texten när jag är klar, men något som jag kanske borde göra för att höja kvaliten lite!

Vecka 35 (34+6)

 
Nu är jag i vecka 35, snart vecka 36 (34+6) och magen har blivit riktigt stor nu som ni kan se. Idag kom jag och självutlösaren inte så bra överens och jag orkade inte ta om bilden. 
 
Jag mår lika bra som vanligt. Har börjat bli ganska svullen i fötterna, speciellt i höger fot så idag när jag skulle jobba tog jag på mig stödstrumpor vilket kändes väldigt bra. Känns så tråkigt att skriva om hur jag mår och sånt eftersom jag hela tiden mår bra. Men ibland får jag som en stickande känsla i bäckenet så jag googlade runt lite och läste att det kan vara för att hon håller på att fixerar sig. Så det ska bli spännande att se vad barnmorskan säger på måndag när vi ska dit!
 
Imorgon är det midsommar och vi ska åka till hudik, hoppas att det inte blir allt för mycket trafik.. men eftersom vi måste åka ganska sent hoppas jag att det värsta har lagt sig. 
Trevlig midsommar gott folk! 
 

studentskyltar

En sak som jag kom och tänka på.. 
Man har väl aldrig tidigare fotat sina barn så ofta med så bra kvalité som folk gör idag någonsin tidigare. Det finns ju så många nu som är hobbyfotografer och fotar riktigt bra bilder på sina barn. Tänka sig när vi var små då digitalkameror inte fanns och man inte ens visste om man blunda eller inte på bilden. Och kvalitén! Tänk vad lätt det kommer bli för dom här barnen när dom växer upp och ska välja bild till studentskylten

Förkyld

Jag har åkt på en rejäl förkylning. Jätteont i halsen och näsan är helt täppt. Jag hoppas att det stannar här och att jag inte kommer få feber. Det är det värsta med att vara gravid, eller iallafall för mig, är att jag blir lätt smittad och när jag blir sjuk blir jag ordentligt sjuk. 
 
Annars brukar en förkylning inte ens röra mig i ryggen och jag brukar tycka att det är löjligt att säga att man är sjuk för en ynka förkylning. 
 
Men igår kom Linn hit och vi spenderade dagen med att strosa runt i sumpan och sitta på olika uteserveringar. Sedan mötte vi upp Mario och Frans och åkte lite båt! Verkligen en toppen dag!
Idag ska vi gå lite på stan och sedan ikväll ska vi käka tacos. Jag tänker ignorera min förkylning och hoppas på att den går över snart
 
 

Fullrulle

Nästa vecka blir en fullspäckad vecka! 
Imorgon, måndag, kommer älskade Linn hit och hälsar på tills på onsdag, dagarna kommer spenderas på stan och på härliga uteserveringar. Om vädret tillåter även på en båt. 
Torsdag och fredag ska jag jobba och på fredag eftermiddag tar vi vårt pick och pack och drar till hudik för att fira lite midsommar. Det kommer förmodligen bli sista gången vi åker till hudik utan barn :-)
 
Så vi får se hur mycket bloggande det blir till veckan, iofs har jag en känsla av att jag vaknar tidigare än Linn så kanske att jag passar på att blogga när hon ligger och sover ;-)
 
Sedan är ju frågan hur nära inpå BF som man vågar planera grejer och åka långt bort. 

Tankar i v.35

Nu är jag i vecka 35 (34+1) och det är alltså 40 dagar kvar. 
Jag har ju hittills haft en väldigt smärtfri graviditet och det är många som säger att det knappt märks att jag är gravid för jag är så mycket mig själv. Det är tydligen många som har tänker att graviditeten är som ett sjukdomtillstånd. Och det kan det ju säkert vara för vissa som får väldigt ont väldigt tidigt. Vissa förändrar hela sin livsstil för att de är gravida. Jag har verkligen inte gjort det, jag har levt på som vanligt. Visst jag har inte jobbat på länge nu men jag ska faktiskt jobba två dagar nästa vecka. Förutom det lever jag på som vanligt. 
 
Det jag har märkt nu den senaste tiden, speciellt de senaste dagarna är att jag blir trött. Igår var jag tvungen att ta en powernap mitt på dagen. Iofs klev jag upp vid 7 också eftersom vi skulle på sista delen av föräldrakursen. Justja, det har jag inte skrivit om.. jag tar det sen. Igår fick jag även ganska ont i svanskotan, det liksom hugger till och gör jätteont när jag har suttit, jag blir väldigt stel. Och idag har jag vaknat med väldigt ont i ryggen. Vet inte om det är för att kroppen förbereder sig inför förlossningen eller om det är för att jag inte har tränat på länge nu eller om det helt enkelt är för att jag har en kanon kula. Och igår tog jag av mig mina ringar också för dom börjar sitta jäkligt tajta nu!
 
Men förutom det måste jag säga att jag har haft en väldigt smärtfri graviditet. Mått jättebra och jag har inte haft ont. Men jag måste ändå säga att jag inte gillar att vara gravid. Vissa säger att de tycker att det är så mysigt och ena med det tredje. Jag känner mig bara klumpig och ivägen och sedan är det asjobbigt att klä sig. Då är jag ändå inte så jättestor (jag kanske blir det nu sista månaden). Det enda som är mysigt är ju när hon sparkar, det känns himla härligt tycker jag. Men förutom det, är det inge trevligt alls tycker jag. Jag tycker inte att det är jobbigt att vara gravid, eftersom jag har ju inte haft några besvär, men jag saknar mig kropp, inte för utseendets skull men för att kunna röra mig fritt och lätt. 
 
Så var det föräldrakursen igår också.. Det var inget speciellt faktiskt.. Vi pratade mest om tankar som man har inför första tiden med bebisen.. Vad man hade för tankar och sånt så det kändes inte som om man lärde sig något nytt. Det mesta jag tänker inför första tiden är faktiskt vad man ska förbereda innan. Jag frågade min barnmorska om det här med kudde, om man ska ha kudde eller inte till bebisen. För när man läser omkring så känns det som om alla säger olika! Hon sa att man just nu inte rekomenderar att man ska ha kudde men att vissa vill ha en för det ser fint ut och då kan man ha en som är jättetunn. Tyckte det var lite konstigt svar. Hur gör ni, har ni kudde? Täcke har vi tänkt att skippa nu i början för det är sommar så det räcker med en babyfilt, sedan ligger solen på vårt fönster till sovrummet så det blir jäkligt varmt på morgonen. 
 
Och idag skiner solen som bara den så nu blir det frukost på balkongen. Hade gärna gått på en promenad efteråt men jag vet att jag kommer få ont i beckenet om jag går ut och går. Om hon ändå bara var ute hade vi kunnat gå ut med barnvagnen istället, det hade varit mysigt!
Men som sagt, hur gör ni med kudde?

Smakar illa i mun

Tack för tipsen på förra inlägget! Tror att vi kommer köpa en babysitter innan hon kommer, det andra ska vi avvakta med, nu ska vi bara bestämma vilken det blir. 
 
Men nu till något helt annat. Har ni sett den där Häagen-dazs reklamen? när en kvinna ser en man ha den glassen och börjar förföra honom för att komma åt glassen. Jag hatar den reklamen. Det smakar riktigt illa i munnen när jag ser den. Här anspelar man ju verkligen på de typiska könsrollerna där mannen framstås vara en kåtbock som alltid vill ha sex, om kvinnan är vacker vill säga. Kvinnan framstås som så att det är viktigt att vara vacker som kvinna, för annars får du inte det du vill ha, dvs glass. För kvinnor kan ju inte vilja ha sex. Nej usch vad äckligt. 
 
Skulle vara ganska intressant om man bytte ut rollerna, om mannen var en kvinna. Undra hur många som skulle reagera på att hon var lätt på foten och beter sig som en slampa, och det vill man ju absolut inte som kvinna. Och om kvinnan skulle vara man skulle ju folk ba tycka det var knäppt, vadå, var han bara ute efter glassen?
 
Näe vidrig reklam. Kanske inte den bästa analysen men jag hatar verkligen den här reklamen extra mycket. Vet inte riktigt varför. Vad tycker ni? 
Sen egentligen, borde inte män vara jäkligt less på att alltid framställas som djur som alltid är villiga att ha sex? Att de inte tänker på annat. Kvinnor objektifieras ofta medan män framställs som kåta djur utan känslor? 
 
 

Köpa eller inte köpa?

Nu är jag fast igen, har börjat kolla på alla grejer som bör införskaffas.
Det är framförallt tre saker som jag funderar på.
 
1. Bärsele. Jag tror att vi har bestämt oss för en ergobaby. Dock blir jag så himla osäker eftersom det verkar som om ALLA har babybjörn men när jag läser på olika sidor verkar det som om ergobaby är bättre för barnet. Kanske lite krångligare att ta på sig? 
Men det stora problemet är inte vilken sort utan om vi ska köpa den innan eller inte. Jag tänker att det vore skönt att lära känna den lite innan bebisen kommer. Sedan vet jag att det kommer bli så mycket när bebisen väl har kommit. Allt är nytt och folk ska hälsa på och ena med det tredje. 
Eller borde man vänta för att se om man ens behöver en? 
 
 
2. Babysitter. Här är det nästan ännu svårare att bestämma sig för vilken vi vill ha, men här funderar vi på en Babybjörn. Men det är bara för att den verkar populär. För vad gäller babysitter verkar det vara en hel djungel. Det finns ju dom som har värsta grejerna som spelar och vibrerar och har sig, dock tycker jag att det verkar lite överkurs. Sedan finns det enkla som är billigare än Babybjörn men det saknas liksom ett djup där bebisen kan ha rumpan och det känns inte speciellt säkert. Sedan blir jag väldigt såld när det står i beskrivningen att Babybjörn är ergonomisk. Så vilken ska man köpa? Och ska man köpa den innan bebisen kommer? Jag tänker framförallt om jag eller Mario är ensam med lillan och typ vill gå på toa, då är det väl väldigt smidigt att ha henne i en babysitter? 
 
 
Och sen, båda dessa grejer kostar över 1000 kr styck så då är nästa fråga, ska man köpa begagnat på blocket? Att ärva grejer har jag inget problem med för då vet jag liksom vem och vilka som har använt det, men på något sätt känns det lite jobbigare att köpa från okända? Eller är jag fjantig nu? Sedan vill man ju såklart att allt ska vara i bra skick och det är så jobbigt om man tar kontakt med någon och vill köpa, så åker man dit och sen vill man inte ha det för det kanske finns någon fläck eller liknade. Jag vet att jag i den situationen skulle ha svårt för att säga att jag inte vill ha den längre. 
 
3. Babygym. Känns inte som om den behövs direkt eller att det är någon panik med det. Men det känns ju som om man kommer ju vilja ha ett så småning om så varför ska man vänta med att köpa ett? Jag har iaf kollat in ett jättefint som skulle passa utmärkt tror jag!
 
 
Så tips och råd, vad ska man köpa och vad ska man vänta med?
 
 

Hatar men gillar ändå

 
Det här är en klänning som jag verkligen hatar, den är så prålig som den kan bli och verkligen over the top. MEN jag kan ändå inte sluta gilla den bara för att jag hade den när jag var liten. Jag hade den under en fotografering så det finns en massa bilder på mig i den klänningen och jag kommer ihåg när jag blev äldre då klädde jag mina dockor i den här klänningen - tydligen så gillade jag den när jag var liten. 
Det som gör lite roligare är att den kommer från USA. Så trots att jag tycker att den är gräslig och ful och alldeles för mycket kan jag inte förneka att jag ändå vill att vår dotter ska ha på sig den någon gång. 
 

Ligger som en skräddare

Igår var vi till barnmorskan och allt såg bra ut som vanligt :-)
Mag-måttet har börjat räta upp sig så det var ju bra. Hon klämde och kände och igår låg som en skräddare med benen. Så himla imponerande att dom bara kan känna på magen och förstå hur hon ligger, verkligen häftigt! 
 
Hon ligger fortfarande med huvudet nedåt och förra gången var det rörligt. Nu är huvudet ruckbart. Det betyder, om jag har förstått rätt, att huvudet har åkt lite längre ner eller vad man ska säga. Det är fortfarande rörligt men ja, längre ned. Sen blir det fixerat och då sitter barnet fast eller vad man ska säga. Endel går flera veckor när huvudet är fixerat och på vissa blir inte huvudet fixerat fören det är dags att föda. 
Så egentligen säger det väl ingenting men barnmorskan sa att det var jättebra att det är ruckbart nu och att om hon skulle födas nu skulle det absolut inte vara någon fara för barnet. Bara att vi skulle få stanna lite längre på BB. Så när hon började prata så fick jag ändå lite förhoppningar om att hon kommer komma lite tidigt. Men för att inte ha för stora förvätningar så frågade jag om det inte är vanligast att man går över tiden med första barnet och det sa hon, 2 av 3 går över tiden med första barnet så hon sa att hon trodde att hon skulle komma i början av augusti även om vi har BF 25 Juli. 
Men jag hoppas ju fortfarande att hon kommer komma lite tidigare, men det ska bli spännande att se när hon kommer! 
Nu är jag föresten i vecka 34 (33+5)
 
 

undervattnet-bilden

 
Nu mår min kamera lite bättre men den är fortfarande lite knäpp. Det går inte att stänga av den så man måste ta ut batteriet för att den inte ska vara igång hela tiden. Men jag fick in bilderna iaf! 
 
Nu ska vi iväg till barnmorskan och sedan ska vi till Ikea och köpa madrass och lite annat smått och gått till lillan :-) 
 

Nyfiken!

Idag när vi var på grill-middag pratade jag med en kvinna som berättade om när hon fick barn och vad hon tänkte när hon såg dom första gången, vem dom var lik och så vidare..
 
Och det gjorde ju att jag började fundera en massa på hur vår lilla bebis kommer se ut! Det ska bli så himla spännande eftersom jag har ljust hår och ljusa ögon medan Mario har mörkt hår och bruna ögon. Vad kommer hon ärva av vem? Vem kommer hon vara mest lik? Och just det ja, jag har ju rakt hår och jag tror att Mario har lite vågigt om han skulle ha långt, nu har ju han så kort hår så det syns inte..
 
Självklart spelar det ju ingen roll hur hon kommer se ut, det förstår ju ni också. Men jag börjar bli riktigt nyfiken på vad det är för en där inne! Sedan förändras ju både hår- och ögonfärgen väldigt ofta, bara för att hon föds med blåa ögon behöver det ju inte betyda att hon kommer ha blåa ögon resten av livet, och likså med hårfärgen.. 
Men som sagt, det ska bli SÅ spännande! :-) 
Och som jag sa, det spelar ju ingen roll hur hon ser ut men det skulle vara väldigt häftigt om om hon fick ljusa ögon och mörkt hår, eftersom det är ganska ovanligt! 
 
 

åska

Inatt, eller imorse klockan 5 vaknade jag av att det åskade som aldrig förr.
Jag brukar aldrig vara rädd för åskan men nu var det fan obehagligt. Jag trodde på riktigt att det var ett krig som hade brytit ut, Och det höll på ett bra tag också.. 
 
Men till slut kunde jag somna om och jag antog att jag skulle vakna upp till en regnig dag men nu skiner solen igen, så det är ju härligt. 
 
Men idag är vi bortbjuden på grillning så jag hoppas vädret håller i sig, sedan har jag tänkt att rensa en låda i byrån där vi ska förvara lite grejer till lillan. Och det var ju tur att jag tvättade alla kläder som vi har ärvt förra veckan för nu har vi lika mycket att tvätta igen.. 
 

Baby-shower!

Igår blev jag överaskad med en baby-shower! 
Och jag blev verkligen överaskad! Jag brukar ändå alltid ana att det är något på gång när någon ska göra något liknande men den här gången hade jag verkligen ingen aning, så det var jätteroligt! 
 
Dom hade lurat mig att vi skulle fira Gerardos födelsedag (Marios brors barn) vilket såklart var helt rimligt eftersom han fyller år snart. Men när vi kom dit hade dom dukat upp och gjort fint med cup-cakes, tårta, chokladfontän med fruktspett och en massa annat och alla stod redo när jag kom och ropade 'SURPRISE'.
Sedan fick jag en massa presenter; en korg med en massa nödvändigt som blöjor, flaska, nappar, handduk, nagelsax och en massa små grejer. Sedan fick jag en hel hög av kläder i alla storlekar, upp till 1 år. 
Det var verkligen jättefint och jag blir så glad när någon gör något för mig eller ens tänker på mig. 
 
Och då måste jag också säga att jag blev så rörd när Petra hade skrivit på instagram att hon hade sorterat i Lilos kläder och sparat en liten hög till mig som inte Lilo kan ha längre. Jag vet inte om det är extra bara för att jag är gravid men jag blir verkligen så himla glad och rörd när någon tänker på mig. Själva gesten, att tänka på mig och att ta sig tid att fixa. Jag blir så himla glad i hjärtat när någon gör något sånt.
 
Så TACK alla för allt! 
Här kommer några bilder på presenterna;
 
 
 

Vecka 34

Nu är jag i gravidvecka 34, vilket betyder att det bara är 6 veckor kvar! Förhoppningsvis, eller det bästa vore ju om det bara är 4 veckor kvar ;-) 
 
Jag mår lika bra som vanligt, men jag blir trött. Somnar tidigt på kvällen om jag inte har tagit en powernap på dagen. Jag går helst sakta och jag blir väldigt trött i benen när jag har varit ute och gått. Det är iofs inte så konstigt eftersom jag har ju gått upp mer än 10 kg (jag vet inte exakt men ungefär 12 tror jag). Så det är ju som att gå runt och bära på en tung rygga hela tiden. Men det går bra. Jag har inte ont i ryggen, peppar peppar. Ibland kan det hugga till i svanskotan om jag har suttit konstigt eller gått väldigt mycket. 
 
Jag kan fortfarande ha mina ringar, men nu sitter dom jäkligt tajt och är ganska svåra att få av. Egentligen kanske jag borde ta av dom men jag vill inte! 
 
Annars så skiner solen idag också, det är ju värsta sommaren ute! Då blir det ganska usel kvalité i bloggen faktiskt så jag ska inte dra ut på det mer. Jag firade nationaldagen med klara och angie här i sumpan där det var jättestort firande så vi hade pickninck med jordgubbar och vattenmelon!
 

Myter om graviditeten!

5 saker som jag trodde om graviditeten som inte stämmer!
 
1. Jag trodde att man gick runt och var nervös över förlossningen i 9 månader. Jag har inte varit ett dugg nervös och är fortfarande inte det och jag har förhoppningsvis bara 7 veckor kvar. Men det kanske kommer det vet man ju inte.
 
2. Jag trodde att jag skulle få värsta cravings. Har inte crava nånting alls speciellt mycket. I början var jag sugen på sura godisar men det gick över efter några veckor. 
 
3. Jag trodde att jag skulle noja över allt. Att jag skulle vara rädd för att gå över ett övergångsställ eller att jag skulle snubla. Nu tycker jag att det är löjligt när folk frågar om jag är rädd att ramla. Som om jag ska ramla pladask på magen? 
 
4. Alla har sagt att tiden går så låååååååångsamt, speciellt andra halvan. Jag tycker att graviditeten har gått med raketfart och jag kan knappt förstå att det snart har gått 40 veckor. Okej det är ett tag kvar så kanske att jag tycker att sista månader går långsamt. 
 
5. Att jag skulle bli ännu mer otålig bara för att vi köpte barnvagn tidigt. Det har jag inte alls reflekterat över. Den står så bra där och jag går och känner och klämmer lite då och då men mer än så är det inte. Samma sak med spjälsängen. Vi fick ju en sådan så jag ville testa sätta ihop den eftersom vi inte hade någon beskrivning och för att både jag och Mario har tummen mitt i handen. Så den har ju stått där 2-3 veckor nu men det känns bara skönt att veta att den fick plats i sovrummet. 
 

Rastlös..

Sommarlovets första dag och jag är SÅ rastlös. 
Åt en härlig frukost på balkongen och sedan gick jag ut och gick i det underbara sommarvädret. 
Men nu då?! 
 
Nu får det bli en dusch och sen lunch, förhoppningsvis har det kommit upp något att göra efter det.. 

Sommarlov!

Nu har jag äntligen sommarlov! Egentligen ska jag inte skriva äntligen för det här året har gått jättefort och jag har absolut inte blivit skoltrött, tvärtom - jag är taggad till tusen för kommande år! 
 
Men vi fick alltså idag reda på att vår uppsats blev godkänd och att vi därför inte fick någon rest och är därmed lediga hela sommaren, det var väldigt skönt! 
 
Så ja, nu har jag gått ett år av min utbildning. Det har verkligen varit ett givande år och jag trodde inte att det skulle vara så roligt som det har varit om jag ska vara ärlig! alla ämnen känns väldigt relevanta inför kommande arbetsliv och allt har varit jättebra tycker jag! 
 
Så ja, vi får väl se om det blir något uppehåll eller inte. Jag känner fortfarande vissa dagar att jag absolut inte vill plugga direkt samtidigt som jag andra dagar absolut vill. Så jag låter det fortfarande vara öppet tills lillan kommer. 
Nu kanske det har kommit upp lite hinder i och med Marios jobb som kanske kommer göra att jag måste ta ledigt ett år. Det känns lite tråkigt att det är det som ska avgöra om det kommer vara möjligt eller inte men det är samtidigt inte hela världen heller.. 
 
Men vi får helt enkelt se hur det blir!

Köpstop

Igår tvättade jag och sorterade alla baby-kläder och kom väl fram till att nu får vi inte handla mer kläder.. Vilket känns jäkligt tråkigt nu när dom fått in så fina kläder på lindex!!

Eller jag tror att vi kommer behöva mer kläder men som alla säger så kommer vi säkert få en del också så det enda vi ska köpa klädväg nu innan hon kommer är strumpor och mössor, vilket inte känns lika roligt att köpa :p

Sedan ska vi ta en vända till ikea nästa vecka och köpa madrass, sängkläder och lite annat smått och gott.

Sedan så har vi nog det mesta! Mario har övertalat mig nu att vänta med att köpa allt som absolut inte är nödvändigt direkt, som baby-gym och bärsele..

Kulan i v.33

 
Här är jag och kulan i vecka 33 (32+3)
 
Tyvärr har jag inte fått in bilderna från när vi badade så jag fotade nya bilder istället..

Söndag

Dagen började med stortvätt idag. Tvättade alla baby-kläder och mina och marios kläder, sängkläder och handdukar. Så efter det var jag helt slut i ryggen. Speciellt efter igår då vi hade städdag i föreningen och jag planterade en massa blommor i spöregnet. 
 
Men efter tvättningen så var det bara att börja sortera all tvätt, vilket är det värsta.. Men så ringde Teodora mitt i och frågade om jag ville komma över och grilla och bada i deras pool. PERFEKT läga för en paus med andra ord. 
Så jag tog med mig min undervattenskamera för att fota lite i poolen och sagt och gjort. Blev lika roliga bilder som vanligt och jag tänkte att ni skulle få se min gravidmage under vattnet den här gången. Så kom jag hem nu och skulle lägga in bilderna och tydligen så har kameran läckt in vatten den här gången, den som funkat utmärkt i flera år på flera semestrar! Men bilderna finns på minneskortet vilket förhoppningsvis funkar så jag ska bara föra över dom till datorn på något vis så ska ni få se. 
 
Men nu blir det att fortsätta sortera tvätt! 

Föräldrakursen del 2

Så igår hade vi som sagt vår andra del av föräldrakursen, sedan är det bara en gång kvar. 
Den här gången pratade vi om smärtlindring  vid förlossningen och amning.
Vad gäller smärtlindring är jag öppen för i princip allt. Jag tror att jag kommer vilja ha ryggbedövning men tänker vänta så länge jag kan. Vad gäller lustgas vill jag testa men jag gillar inte den där berusade känslan egentligen, helst inte då jag vill ha kontroll över saker och ting så vi får se helt enkelt. Kan även tänka mig att testa akupunktur, det finns många olika smärtlindringar och jag kommer lita helt och hållet på barnmorskan som kommer finnas i rummet. Jag tror och hoppas att hon kommer guida mig bra och föreslå vad som är bäst i den situationen. 
 
Så förlossningen, ja den kommer säkerligen bli smärtsam som fan. Men det kommer lösa sig och bäst löser det sig nog om man är öppen för det mesta tror jag. Så jag är väldigt positiv inför förlossningen!
 
Sedan pratade vi om amning. Vilket jag tror är en minst lika stor grej som förlossningen. Det kommer göra ont, det kommer krångla och det kommer bli sår och ena med det tredje. Det måste ju inte bli det men att det börjar funka direkt helt felfritt är inte så troligt. Jag kommer bli väldigt bunden till hemmet. Jag vet själv att jag kommer undvika att amma bland människor i början då varken jag eller bebisen har fått till tekniken ordentligt och jag vet att det kan dröja flera veckor innan man får till det. Så min inställning just nu är att JA det kommer vara svårt och jobbigt men det kommer funka. Och OM det inte funkar så är inte det hela världen heller. Men jag tror att vi kommer bli höjdare på att amma och vi kommer få det att funka rent praktiskt med bröstpump osv, så nu är jag pepp! 
 
Så det var väl mina tankar efter den andra delen av föräldrakursen, ska bli spännande att se vad som kommer nästa gång!
RSS 2.0