Gå i sömnen

När jag var mindre så både gick och pratade jag i sömnen relativt ofta. Min mamma har återberättat många historier men även fotbollslaget när vi var borta på cuper. 
Men jag har faktiskt fortsatt göra detta i vuxen ålder men nu sker det väldigt sällan. Går gör jag väldigt sällan men pratar gör jag tydligen var och varannan natt. Sedan hade jag även en period då jag satte mig upp i sömnen. Mario trodde länge att jag var vaken när jag gjorde detta eftersom jag hade ögonen öppna. 
När folk har berättat om de gånger jag har gått i sömnen tycker jag att det låter sjukt äckligt. Jag tycker att det låter som värsta skräckfilmen att jag går runt med ögonen öppna utan att vara vid medvetandet. Därför har jag själv alltid varit rädd för att någon annan ska gå i sömnen men nu har jag ju insett att Stella kommer säkert gå i sömnen för jag har redan nu märkt att hon gör väldigt mycket i sömnen. Jag vet att det är normalt att barn låter och rör på sig i sömnen men när Stella sover i vagnen (kanske i sängen också men det är i vagnen som jag märker det) kan hon helt plötsligt sätta sig upp och öppna ögonen för att sedan direkt lägga sig och blunda igen. Och det är ju precis så jag gör?! 

Sedan har Mario märkt att hon typ börjar krypa innan hon riktigt har vaknat.

Det är lite läskigt, kanske något att ta upp på bvc? 

Jag själv har aldrig pratat med någon läkare eller liknande för mitt sömngående men det jag har läst är väl att det är väldigt få vuxna som går i sömnen och att man inte riktigt vet varför. 

Idag gungade Stella för första gången och hon tjöt av glädje! 
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0