Gå i sömnen

När jag var mindre så både gick och pratade jag i sömnen relativt ofta. Min mamma har återberättat många historier men även fotbollslaget när vi var borta på cuper. 
Men jag har faktiskt fortsatt göra detta i vuxen ålder men nu sker det väldigt sällan. Går gör jag väldigt sällan men pratar gör jag tydligen var och varannan natt. Sedan hade jag även en period då jag satte mig upp i sömnen. Mario trodde länge att jag var vaken när jag gjorde detta eftersom jag hade ögonen öppna. 
När folk har berättat om de gånger jag har gått i sömnen tycker jag att det låter sjukt äckligt. Jag tycker att det låter som värsta skräckfilmen att jag går runt med ögonen öppna utan att vara vid medvetandet. Därför har jag själv alltid varit rädd för att någon annan ska gå i sömnen men nu har jag ju insett att Stella kommer säkert gå i sömnen för jag har redan nu märkt att hon gör väldigt mycket i sömnen. Jag vet att det är normalt att barn låter och rör på sig i sömnen men när Stella sover i vagnen (kanske i sängen också men det är i vagnen som jag märker det) kan hon helt plötsligt sätta sig upp och öppna ögonen för att sedan direkt lägga sig och blunda igen. Och det är ju precis så jag gör?! 

Sedan har Mario märkt att hon typ börjar krypa innan hon riktigt har vaknat.

Det är lite läskigt, kanske något att ta upp på bvc? 

Jag själv har aldrig pratat med någon läkare eller liknande för mitt sömngående men det jag har läst är väl att det är väldigt få vuxna som går i sömnen och att man inte riktigt vet varför. 

Idag gungade Stella för första gången och hon tjöt av glädje! 


8 månader

Nu är Stella 8 månader och nu är det inte en lugn stund här hemma. 
Hon har ju lärt sig att krypa vilket betyder att hon tar sig fram överallt och hon har ju också börja ställa sig upp mot möbler. Eftersom hon fortfarande är så vinglig gäller det att alltid hålla ett öga på henne så det är som sagt inte en lugn stund här hemma.  Hon kryper hela tiden till något hon kan ställa sig upp mot.
 
Stella har även varit sjuk för första gången, magsjuka. Mitt i natten vaknade vi av att hon hostade tills hon kräktes en mindre sjö. Hon kräktes en dag och hade dålig aptit några dagar efter men var glad hela tiden. 
 
Hon babblar jättemycket vilket är väldigt roligt. Hon gör ofta till rösten och säger BABABABABBABAAA, Mario säger att hon gör så för att hon härmar mig när jag tjatar på honom ;-) 
 
Det går inge vidare att sluta amma på natten för jag är för mesig men jag har ju märkt att tillgången är ju inte alls vad den en gång varit så förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan den är slut och hon inte är så intresserad. 
 
Hon tycker att det är väldigt roligt när man leker och sjunger med henne och hon sjunger ofta med, både när jag sjunger och när leksakerna spelar sina melodier. Hon har blivit mer intresserad när man läser bok och blir väldigt ofta lugn av det. 
 
 
mammas hjärta 
 

God morgon!

Gud vad jag inte gillar att vakna före Stella. Det känns som om man slösar bort sömn. Och med den tanken i huvudet är det omöjligt att somna om.

Igår var det en varm härlig vårdag och imorgon ska jag klippa mig! 

Kryper

Nu kryper vår lilla tös och är mer aktiv än någonsin, så himla roligt att se! 

Nu känner man även att våren kommer krypandes och som jag längtar till sommaren då vi kan vara ute och busa, och att Stella kanske lär sig gå :-) 


Kulturhuset

Jag och Stella har en ny favoritplats att hänga på - kulturhuset! 
Stellas favvoaktivitet är att kolla på alla andra barn och retas med sin mamma genom att nästan-krypa. Hon har styrkan och tekniken är nästan där så vilken dag som helst nu. 
Nästa gång vi går dit hoppas vi på att pricka in en sagostund! 


Det är så mycket som har hänt i Stellas utveckling den senaste tiden, massa nya läten, kryper som sagt nästan och pussar en massa på mamma (läs trycker sin öppna mun mot mitt ansikte) 
Men mer om det när hon blir 8 månader 


RSS 2.0