sovrutiner

Okej, nu har jag fått lite distans och tänkt igenom det här med sömnen. 
Allt är ju verkligen perioder. När Stella var nyfödd sov hon mycket mer i sin egen säng än vad hon gör nu.
Hon vaknade 1-2 gånger per natt och första gången var kanske vid 5 och då fick hon sova med oss resten av natten. Nu däremot vaknar hon många många gånger och jag och Mario hinner inte ens somna innan hon har vaknat minst en gång, vilket gör att vi låter henne ligga mellan oss från första början. 
Så det går verkligen upp och ner med det här med sömnen..
 
Men nu är hon ju van att sova mellan oss och få bröstet direkt när hon vaknar, att jag då vill få henne att sova i egen säng direkt är inte rimligt. Därför ska vi ha små del-mål. Inatt ska hon få sova i sin egen säng fram till klockan tre. Om hon vaknar så tröstar vi såklart. Förhoppningsvis räcker det med en hand på magen men i värsta fall tar vi upp henne. Hon ska bara få bröstet om hon är hungrig.. 
 
Sedan när vi har lyckats med det några dagar så blir nästa del-mål klockan 5.. och så vidare. 
 
Sedan tror jag inte att det här kommer funka alla nätter. 
Man hör ju verkligen skillnad på olika gråt. Oftast på natten är det ju bara gnäll men ibland så kommer ett hjärtskärande skrik som om hon har blivit rädd för något eller har ont någonstans, då kommer hon ju såklart få komma till oss direkt.
Jag tycker att det är viktigt att hon ska få all närhet hon behöver men samtidigt vill jag inte ha som vana att hon jämt ska sova mellan mig och Mario för då sover vi sämre. Plus att jag tror att det är svårare att vänja bort bröstet om hon ligger där för när man vaknar mitt i natten och är dödstrött då vill man bara sova och det är så lätt då att bara börja amma.
 
Jag har även beställt boken somna utan gråt så vi får se om det finns några bra tips i den boken


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0