9 månader

Nu har Stella funnits lika länge som hon fanns i min mage. Helt sjukt när man tänker efter, allt som skedde under hela graviditeten och allt som har hänt fram till nu. Hon utvecklas som bara den! 
 
Hon blir allt mer stabilare. Nu kryper hon och ställer sig upp överallt. Hon har även lärt sig att sätta sig ned och krypa vidare igen. Så om jag skrev tidigare att det inte var en lugn stund är det nu som det inte är en lugn stund. 
 
Hon gillar att underhålla, hon har ett trick där hon, hur ska man förklara?, spelar på läpparna tills alla skrattar. Detta gör hon alltid när vi är på besök hos någon.
Hon blir väldigt eftertänksam när hon är i en grupp med andra barn. Då iakttar hon väldigt länge innan hon kryper fram och vill känna och klämma, helst i ansiktet. Men mest tycker hon om att vara hos vuxna, som kan hålla henne i handen när hon reser sig upp. 
 
Vi brukar leka med hennes boll ibland, då kastar jag den till henne och säger till Stella, därefter tar jag bollen och säger till mamma. När jag har gjort så två gånger fattar hon galoppen och ger mig bollen så fort jag säger 'å till mamma'. Så det märks tydligt att hon förstår saker allt mer.
 
Hon reser sig upp intill alla möbler och försöker dra ner saker från bordet. Det är omöjligt att ha en duk på vardagsrumsbordet för hon får tag i den hela tiden och drar. 
 
Sen vet jag inte om jag har skrivit att hon säger både mamma och pappa nu? 
Tycker att det var lite otydligt när hon sa det första gången. Man vet inte riktigt om hon bara babblar eller om hon verkligen förstår vad det betyder. 
 
Något annat som är roligt är att hon vill prata med alla på stan, säger heeeeeeeej och ler stort
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0