Stolt!

Imorse lade jag Stella på filten på mage, precis som varje dag, vanligtsvis brukar hon bli lite frustrerad för att hon inte klarar av att ta sig fram som hon vill. Idag likaså men jag lät henne stånka sig lite och helt plötsligt fick hon till en teknik som gjorde att hon roterade på filten. Efter ett halvt varv blev hon frusterad så jag tog upp henne

Men vad duktig hon var som lyckades förflytta sig så mycket! Stolt mamma!

Tentan

Tentan i onsdags var jättesvår så jag är helt inställd på att få göra omtenta. Det var en riktigt taskig tenta som var mycket svårare än typtentan.

Men någon gång ska vara den första och det är inte hela världen att få göra omtenta..

Så nu blev det långhelg, torsdag-söndag och mamma har varit på besök men ska åka idag.

Plugandet

Jag som lovade mig själv att om jag skulle göra detta skulle jag göra det bra. 
Nej jag har slöat mig igenom hela kursen och nu sitter jag två dagar innan tentan och tok-läser. 
 
Jag har suttit och pluggat hela morgonen men jag måste säga att det är svårt att hålla sig från sovrummet  när man hör hur Mario och Stella myser järnet. 
 
Men till nästa kurs ska jag fokusera mer. Förhoppningsvis är den kursen roligare och vädret tråkigare. 
Nu måste jag återgå till pluggandet
hejhej
 
 

Sittandes

Stellas nya grej är att somna sittandes. Och det ska inte vara bakåtlutat som i babysittern utan hon ska sitta rakt och eftersom hon inte kan sitta så själv får man hålla i henne tills hon somnar..
Haha, min lilla sötis

Kristian Gidlund

Som många har läst har Kristian Gidlund förlorat kampen mot cancern. 
När man ska skriva om honom blir ord överflödiga då han verkligen visste hur man ska använda dom
Två av hans bästa texter
 
 
 
klicka på vardera bild för att läsa hela texten
 
 

2 månader

Nu är lilla Stella hela två månader. 
Hon har blivit mycket stabilare i nacken och när hon ligger ner kan hon lyfta upp huvudet och liten del av överkroppen med hjälp av armarna. 
Hon har börjat med en massa nya ljud, och hon ler väldigt ofta.
Hon har haft vissa nätter då hon har varit lite bråkigare än vanligt. För någon natt sedan vägrade hon allt, hon var bara nöjd när Mario höll upp henne så hon var stående, så då somnade hon gott och vi kunde lägga ner henne. 
 
Hon tycker att det är roligt när man leker med henne och gör olika ljud och grimarser, när man sträcker ut tungan försöker hon ofta göra samma sak. 
 
 
Det känns som om hon inte växer lika snabbt längre utan hon kan fortfarande ha storlek 56 men även 62. 
 

Amma offentligt

Jag har blivit en hejare på att amma offentligt. Nu har jag inga problem att amma bland folk jag känner väl eller inte alls. Sitationer jag tkr är jobbiga är bland folk jag känner lite. Då skäms jag.

Och bara för att vi har sagt så många gånger att lilla Stella är så snäll så lekte hon rövare inatt. Hon vaknade klockan 4 och var pigg och vaken till klockan 7. Vägrade ligga ner så jag fick gå runt med henne i lägenheten..

Nöjd i sin lilla babysitter

Just nu sitter jag och pluggar samtidigt som Stella sitter i babysittern och är allmänt nöjd, hon bara sitter och tittar. Nöjd och glad, inga bekymmer. Ibland ser man att hennes ögonlock blir tunga, hon kan knappt hålla dom uppe men ändå vill hon inte somna. Sedan rycker hon till och blir lika pigg igen. Men nu tror jag att hon somnade. Min lilla sötis. 
 
Innan hon kom så funderade jag ju mycket på vad som skulle köpas och inte. Och om jag har blivande föräldrar här så kan jag nu säga mina åsikter om detta. 
Babysittern är jättebra, hon sitter gärna i den och kollar sig omkring. Perfekt att sätta henne där när jag och Mario ska äta, om jag är ensam och vill duscha/gå på toa eller som nu när jag sitter och pluggar så sitter hon i den. Men jag vill även poängtera att hon kunde lika gärna ligga på en filt på golvet. Så det är en bekvämlighet för oss föräldrar helt enkelt. Jag har verkligen insett nu såhär i efterhand att det finns inget som man MÅSTE ha. 
 
Bärselen har vi också använt. Inte så mycket de första veckorna, detta också eftersom hon vägde för lite för att vara i den, men nu de senaste två veckorna har vi börjat använda den mer och mer. Det har varit några gånger då hon inte velat ligga i vagnen och då har den varit perfekt. Sedan tycker vi också att det är behändigt om man bara ska göra ett snabbt ärende på stan eller gå och handla att slippa ta med sig vagnen. Det som krävs då är ju att man är två så den ena bär lillan och den andra kan ta skötväskan. 
 
Vi köpte ju aldrig något babygym och vi har hittills inte känt något behov av det. Hon är än så länge inte så intresserad av leksaker utan tycker mest om att titta på mamma och pappas ansikten, men även andras ansikten. Hon har nu blivit lite intresserad av leksaker som låter och har en stark färg.. men inte så att hon leker bara att hon tittar väldigt mycket. Så ett babygym kanske är något att börja fundera på. Å andra sidan tycker jag att de verkar så olämpiga att kunna lägga undan och vi har ju sådana fina filtar som min mormor har sytt. Jag ska kolla lite var det finns för utbud på leksaksfronten
RSS 2.0