Zebra

 
Något säger mig att jag och min gravid-mage skulle rocka den här klänningen.
He borde väl funka om man köper en storlek större än vanligt?
 
/tjejen som borde plugga men kollar på kläder istället med sin klädkris färskt i minnet.
 
 

Kläder

Så TRÖTT på att plugga just nu.
Aldrig mer ska jag ha såhär dålig framförhållning
 
Det påverkar mitt humör så mycket. 
Igår fick jag ett litet sammanbrott när jag skulle välja kläder. Jag ville börja grina för jag kände mig som en fet kossa i allt. 
 
Men nu är det bara morgondagen kvar som kommer bestå av plugg och sedan på tisdag har jag tenta så efter det kommer jag förmodligen få mitt liv tillbaka. Och då lovar jag att en gravid-mage bild kommer dyka upp!
 
En liten parantes är väl att jag har ju inte kunnat plugga heeeela dagarna den senaste veckan då jag även har jobbat och idag har vi även firat lite påsk. 

Plugg

Har legat så jäkla mycket på latsidan vad gäller pluggandet på sista tiden! 
Jag återkommer på tisdag när helvetets-tentan är över. 
 
Så påsk kommer firas med näsan i skolböckerna för min del 
 
'
 
Glad Påsk!

namn

Typiskt, vi som har varit överens om ett namn så länge nu. 
Så igår kväll när vi skulle sova säger Mario att han är lite tveksam över namnet och att vi borde komma på ett nytt.. 
 
Ja då var det bara att börja om från början då..
 
 

Börjar bli skeptisk

Jag har ju tänkt att jag ska fortsäta plugga när hen kommer, men jag börjar bli väldigt skeptisk mot det nu om jag ska vara ärlig. Just nu känns det som om jag knappt hinner med allt jag ska trots att vi inte har barn än. 
 
Men förhoppningsvis är det för att vi har haft fullt upp med att flytta fram och tillbaka och allt är ju fortfarande inte klart med badrummet och vi har inte ens packat upp alla grejer och ena med det tredje. 
Eller så känner jag så just nu för jag har så mycket att göra i skolan nu, och det har jag ju bara mig själv att skylla då jag verkligen har legat på latsidan.
 
Så för att det ska funka måste jag verkligen ha bättre framförhållning. Kanske att vi bestämmer att jag får två timmar varje dag då jag bara ska ägna mig åt plugg. Två timmar varje dag, alltså även helger. Sedan inför en hemtenta eller salstenta kommer jag såklart behöva mer tid. 
Tåls att fundera på. 
 
Så nu ska jag plugga.. 
 

Klassisk Musik

V.23
"Barnets hörsel förbättras och det kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utanför din kropp. När ditt barn föds kommer det att känna igen din röst både på tonläge och rytm. Du kan stimulera ditt barns utveckling av nervsystemet genom att prata och sjunga med ditt barn redan nu"
 

Inte för att vara sån men jag är verkligen tveksam till att jag kommer sjunga för mitt barn,  än mindre att jag skulle sjunga för min mage(!). Därför har vi satt igång lite klassisk musik här på kontoret hemma i köket. Jag sitter och pluggar och Mario jobbar. 
Klassisk musik är ju helt klart den bästa plugg-musiken! 

barnkläder

Som vanligt kikar jag runt på barnsaker istället för att plugga..
 
härliga bilder från lindex
 
 
mys!
 
jag har fått dille på zebra-ränder på sista tiden!
 
Vi har ju bara köpt en endaste liten body, så nu är det väl dags att börja shoppa lite kläder!

Crescent Classic

Här kommer några bilder på vår barnvagn som vi har köpt. 
Vi köpte den väldigt tidigt för vi fick den för ett väldigt bra pris då det var den sista vagnen dom hade kvar av just den här.
Vi hade egentligen tänkt tittat på en Crescent comfort men den här hade fler finesser och därför köpte vi den här ist. 
 
 
Det blev alltså en kombi-vagn med stora luft-fyllda hjul. Det blev en beige för det var faktiskt den vi tyckte var finast och det var den som det var ett bra pris på. Kanske kommer den bli smutsig men jag tror inte det är något problem iaf första 6 månaderna. Sedan är materialet väldigt avstötande så en disktrasa med lite yes på kommer få bort det mesta, i värsta fall går den att tvätta. 
 
 
Efter 6-9 månader lyfter man bort liggdelen, som man förövrigt kan lyfta barnet i om hen ligger och sover. Barnet kan såklart även ligga ned i sittdelen
 
 
En av finesserna var att handtaget är vändbart. Vilket var nödvändigt för våran del för att vi ska få plats i våran lilla hiss. 
Eftersom handtaget är vändbart finns det såklart broms på båda sidorna. 
Så jag hoppas inget krångel med vagnen kommer uppstå och att vi kommer vara nöjda när vi får börja använda den på riktigt. 
 
En nackdel som jag har läst om med att köpa vagn tidigt är att man längtar ännu mer till barnet kommer men det är inget som jag har upplevt. Självklart längtar vi men vi är inte otåliga, inte än iaf. Det som är bra är att vi har tid att lära känna vagnen och alla funktioner och alla säkerhetsspärrar och grejer, det är inte bara..
 
Ska försöka fota magen lite då och då, det börjar ju synas ganska bra nu :-) 
 
 
 
 
 
 

Jag skäms

Jag blir så arg när jag ena dagen läser den här artikeln
 
 
För att nästa dag läsa om detta
 
 
Och det här ska vara Sverige? Jag skäms. 
För er som inte orkar läsa artiklarna kommer här en liten sammanfattning
 
I första artikeln skriver journalisten om två pojkar som flydde från Somalia när dom var 13 år och om deras vänner. Kriget härjade som värst i Somalia och muslimsk milis tvångsrekryterade unga pojkar. 
Idag lever båda pojkarna i Sverige, dock saknar den ena uppehållstillstånd. Han är alltså papperslös. 
Vi får läsa om hur det är att leva som papperslös här i Sverige, att de inte ens vågar gå ut och springa för att dom är rädda för att polisen ska ta dom. En blev tagen av polisen när han var på en pizzeria och åt, polisen tänkte skicka tillbaka honom till afghanistan trots att han berättar att talibanerna kommer döda honom om han åker tillbaka, "Jag vill inte dö. Snälla räkna mig som människa och låt mig stanna i ert underbara land". Och polisen svarar med att de bara gjorde sitt jobb. Som tur var lyckades han fly dagen innan han skulle deporteras. Idag lever han som ni förstår gömd. 
 
I den andra artikeln får vi läsa om en pojke, 16 år gammal, som hoppade från andra våningen för han hade fått avslag på sin asylansökan. Räddningspersonal kom innan pojken hade hoppat och vittnen berättar att en ambulansanställd ska ha sagt att det var lika bra att låta honom hoppa eftersom han "bara" var en flykting. När pojken hade hoppat vägrade en annan ambulansjukvårdare att lägga in honom i ambulansen. I stället fick polisen köra honom till sjukhuset.
 
Det finns liksom inga ord som beskriver den här orättvisan. Det enda jag kan säga är att jag skäms. Jag skäms över att vara svensk när jag läser detta. 

Plugg

ungefär såhär ser det ut när jag pluggar:
- sätter mig vid datorn
- går in på alla bloggar jag följer ca 3 gånger, någon kan ju ha uppdaterat när jag läste någon annans blogg
- läser några bloggar som jag följde förr men inte har läst på länge
- tar fram böckerna
- kom på att jag måste googla lite på bärselen
- hittar några youtube-klipp om hur man använder dom 
- tittar på alla youtube-klipp
- inser att jag måste börja plugga
- googlar lite till
- öppnar böckerna
- måste ha google translate framme eftersom boken är på engelska 
- läser ca 5 rader sedan inser jag att jag är törstig
- hämtar vatten och inser att jag nog vill ha ett äpple sen 
- tittar på böckerna
- känner att hen sparkar där inne
- klappar magen lite och inser att jag vill ta en bild på magen
- går till spegeln för att fota men tycker att den inte syns så mycket för att det ska bli en fin bild
- går tillbaka
- kommer på att jag vill blogga om allt detta
- bloggar
 
okej, NU måste jag plugga

Bärsele?

Tycker att det är svårt att veta vad som verkligen behövs och vad som är överflödigt. 
Det känns som om det typ är farligt att köpa saker tidigt för då börjar man titta på nya saker, om vi inte hade köpt vagn redan hade jag nog suttit och kollat på vagnar nu. 
Men nu kollar jag på bärselen. Hur mycket använder man en sån egentligen? 
Jag har ju läst om anknytningsteorin i skolan och att det är bra för barnen att vara nära för att få en stark anknytning till föräldern. Det är alltså alltid bra att bära sitt barn. Men det blir såklart jobbigt och jag vill gärna ha händerna fria då jag optimistiskt nog har tänkt att fortsätta plugga utan något uppehåll. 
 
Men sedan vet man ju inte heller, hen kanske hatar att bli buren och vill bara ligga i vagnen, eller så hatar hen vagnen och vill bara bli buren. Svårt att veta innan. 
Men egentligen tror jag att det är bäst att vänta tills hen har kommit och kolla om man känner ett behov har bärselen. 
Men nu har jag iaf läst på och kommit fram till att om vi ska ha en bärsele vill vi ha en ergonomisk, antingen en manduca eller en ergobaby
 

Converse

Borde egentligen plugga men här sitter jag och tittar på bebis-saker - som vanligt
 
 
men alltså, häftigaste skorna någonsin! vill själv ha ett par likadana men en lite större variant såklart

Trött!

Jag är så trött! vill helst sova före 10 varje kväll för jag blir så trött.
Har slarvat med järntabletterna på sista tiden men det är så jäkla jobbigt att svälja dom. 
Det är ju kapslar med små kulor i eller vad man ska säga så jag drog isär kapseln och la de små kulorna i ett glas med juice men allt samlades bara på botten så jag fick ändå inte i mig dom, trots att jag stod med sked och rörde om samtidigt som jag drack. Borde kanske testa med kräm istället. 
God natt!

Vidrigt

Jag började dagen framför toddlers & tiaras och det är ju bara vidrigt.

Mammor som lär sina döttrar att utseende är det viktigaste och att man behöver smink, värsta frisyren och klänningarna för att duga.

Det Värsta är när barnen skullr visa ett nummer och alla anspelade på sex. Korta vippiga kjolar och korta toppar. Danser som man ser i dagens musikvidoes utförda av vuxna människor.
Jag tycker art allt ser så vidrigt ut för dom ser ut som små vuxna som är till för att underhålla andra med hjälp av deras utseende. Dom kommer ju tro att det viktigaste är att se bra ut. Vad kommer hända med deras självkänsla? De kommer alltid leta efter fel på sig själva, något de vill förbättra. Tänk att från fyra års ålder bli bedömd efter sitt utseende.

Men är det inte det vi gör indirekt men kanske mindre extremt när vi hela tiden kommenterar våra barns utseende? Och det är där alla rosa gulliga kläder kommer in i bilden. Det är inget fel på alla "fina flick-kläder" som är rosa med puff-ärmar och spets och allt snuttigull. Det är inget fel med kläderna i sig. Utan det är bemötandet barnen får pga kläderna som är fel. Så egentligen är det fel på alla vuxna.
Samma sak gäller alla "tuffa kill-kläder". Därför tror jag att det är viktigt att blanda och ha alla sorters kläder.

Egentligen kan man ju tycka att när man åker konståkning handlar mycket också om utseende. Och det ser säkert olika ut från klubb till klubb. Men vad gäller konståkning så blir du aldrig bedömd utifrån ditt utseende, det är alltid det du gör på isen rent teknikmässigt som avgör dina poäng. Det spelar ingen roll hur fin dräkt du har om du inte klarar av dina tekniska element på isen.

v.22

Nu är jag inne i v22 och jag måste säga att den senaste tiden har varit en underbar gravid tid. 
 
Första tiden mådde jag ju ganska illa, det var en vecka där vid jul som jag kräktes varje morgon. Jag hade alltid salta kex i väskan för om jag var utan något att äta för länge blev jag illamående direkt. Var väldigt jobbigt att gå till skolan med flera timmars föreläsningar och att inte kunna berätta för någon. 
 
Sedan blev illamåendet bättre men det blev jobbigare med maten. Jag var tvungen att äta ofta för annars blev jag alldeles svimfärdig. Kommer ihåg en dag då jag och Mario var på en mässa och jag var tvungen att sätta mig ner för jag blev alldeles kallsvettig och svimfärdig. 
Men det blev också bättre efter någon vecka. 
 
Nu är jag som sagt i vecka 22 och det här känns verkligen som bästa tiden! 
Jag mår inte illa längre, nu har jag verkligen koll på hur mycket och ofta jag borde äta för att inte må dåligt, det börjar äntligen synas att det är en gravid mage och det bästa av allt är att jag kan känna hen sparka där inne varje dag. 
 
Jag tänkte skriva om vårat val av barnvagn, varför vi valde den och varför vi köpte den så tidigt men det får bli om några dagar..

Byta kön

Min älskade angie var på besök här hemma i veckan, skönt att kunna ha folk över hos sig nu när vi äntligen bor hemma igen! 
Vi kollade lite på greys och där var det en ung tjej som ville opereras så hon kunde bli en kille. 
Det gjorde att vi började diskutera lite kring om varför man vill byta kön. 
 
Jag kanske tänker helt knäppt men okej, såhär tänker jag;
Jag är stensäker på att det inte är någon skillnad mellan män och kvinnor förutom i kroppen. Våra kroppar kan göra olika saker, det är ett faktum, män är ofta starkare, längre osv. Inte alltid, men ofta. Kvinnors kroppar kan göra andra saker, t.ex. föda barn. Så därför kan vi ju konstatera och kvinnors kroppar är mycket häftigare än mäns kroppar ;-) MEN det där är också känsligt för det finns ju kvinnor som inte kan få barn men dom är ju lika mycket kvinna för det på samma sätt som män som inte är starkare är lika mycket man. Okej, såhär långt är vi väl överens?
 
Men allt vad gäller egenskaper, personlighet, intressen och det som gör oss till den vi är, det som gör oss unika sitter i hjärnan. ALLT är i hjärnan och mäns och kvinnors hjärnor ser ju likadana ut. Det är även därför som det är helt orimligt att förknippa t.ex. intressen med ett kön. Som t.ex. att konståkning är en "tjej" sport och hockey en "kill" sport. 
 
Okej, det är här det krångliga blir att börja förklara. Men jag tänker att det är ju våran personlighet som identifierar vem vi är. Inte våra kön. Dock ser det ju inte ut så idagens samhälle, eftersom normer och värderingar styr så kan jag förstå att man kanske känner att man inte passar in i normerna som styr samhället. Att man inte passar in i den typiska "manliga" respektive "kvinnliga" rollen, men det är ju ett tecken på att det är något fel på samhället, inte individen. Därför är det ganska sjukt att folk ska behöva operera sig för att känna att de passar in. 
 
Jag ser inte mig själv som bara kvinna utan jag är Caroline. Jag är Caroline och jag vill bli socionom, jag har spelat fotboll och åkt konståkning när jag växte upp och jag älskar att lära barn att åka skridskor. Det skulle vara detsamma även om jag hette Kalle, det kanske inte skulle vara lika socialt accepterat för mig som kille att ha dessa intressen osv och jag skulle kanske ha blivit uppfostrat på ett annat vis som skulle ha format mig och gjort att jag fått andra intressen men ni kanske förstår vad jag menar? 
Det jag vill få fram är att jag tycker inte man ska behöva identifiera sig med sitt kön, eller alltså, jag är kvinna och jag är stolt över det men jag är fortfarande en individ och det är inte mitt kön som gör mig till den jag är, utan det är min personlighet och den sitter i hjärnan. Eller? 
 
Jag kanske har fått allt om bakfoten och det kanske inte alls så en person känner när hen vill byta kön, jag är verkligen inte insatt men det är så jag tänker kring detta. 

Crescent classic

Det blev en crescent classic!

babynest

Nu börjar detta verkligen bli en bebisblogg då allt jag skriver om hela tiden handlar om vårt kommande barn. 
Men inte så konstigt då jag för mesta del läser och letar efter baby-saker man behöver. 
Vi har hittat några barnvagnar som verkar intressanta, t.ex. en crescent comfort-vagn 
 
Vet inte om vi vill ha beige, men svart känns lite tråkigt men just den här är kanske lite för ljus. Brun kanske?
 
annars har vi även börjat kollat på spjälsäng, tycker dock att dom är så stora och det känns för stort för en nyfödd. Dock känns det onödigt att köpa en vagga eller liknande för bara några månader så det kommer antagligen bli en svart spjälsäng och sedan ska antingen jag eller så ber jag min mamma sy ett babynest, verkar inte vara allt för svårt då jag har hittat en bra förklaring på hur man kan göra 
 
Annars vad gäller barninredning måste jag säga att det är så tråkigt då allt ser likadant ut. Allt ska vara vitt och gulligt. Vi har inte alls den stilen i vårt hem och därför tänker vi vägra den bebis-stilen.
Som jag skrev tidigare vill vi ha en svart spjälsäng trots att många anser att kanske vitt är det självklara valet. Men det ska passa in i den inredningen vi har hemma och vi gillar helt enkelt inte allt det vita och putinuttiga. 

50%

Hälften av graviditeten har alltså gått och ryggbesvären har kommit som ett brev på posten.

Igår hade jag ont i ryggslutet men det är mycket bättre idag, tror jag. Får se hur det går på jobbet idag.
Idag har jag däremot ont på en punkt på samma höjd som skulderbladet och från den strålar liksom en smärta ut till resten av ryggen, hur kommer det sig?
Blir så jäkla less på att ha såhär ont såhär tidigt. Jag har knappt fått någon mage, hur ont ska jag egentligen ha när jag är höggravid?

Hem ljuva hem

Igår flyttade vi hem igen!
Så skönt att vara hemma igen men exakt allt är inte färdigt men vi har iaf ett fungerande badrum.
Dock är det mycket som ska packas upp och fixas men jag har så jäkla ont i både rygg och mage sedan igår då jag förmodligen lyfte fel. Det var mycket packa upp och plus att jag tvättade. Varav inget har så bra arbetsställningar..

Idag hade jag tänkt fixa resten av lägenheten, promenera i det fina vädret och plugga men som det ser ut nu blir det bara plugg :-(
Förhoppningsvis blir det bättre och jag kan ta en liten promenad senare..

Barnfria caféer

Just nu pågår en het debatt om att förbjuda barn på caféer. Många tycker att det är diskriminerande medan andra tycker att det är bra. 
Jag själv som har jobbat på ett café och har en man som äger att café måste säga att trots att vi ska få barn och vi vill känna oss välkommen på så många ställen som möjligt så förstår jag caféägarna.
Precis som Blondinbella skriver så är caféer inte allmäna platser och de existerar för att ägarna ska tjäna pengar. De har stora utgifter och de måste göra vad som krävs för att tjäna ihop den summa pengar som behövs. 
Där jag jobbar så får man inte sitta och plugga. Det för att många som pluggar tar upp ett bord för fyra personer när de sitter ensamma, köper en kaffe och sitter i fleeeera timmar. Och det är inte lönsamt. Visst alla är inte så, vissa handlar för en vettig summa och sitter kanske bara en timme, men det är svårt att säga att ni får sitta en timme, eller ni får sitta länge om ni handlar mycket, eller ni får sitta om ni inte sprider ut er, eller ni får sitta om det är lite folk. Nej det funkar inte så, för då kommer alltid folk komma tillbaka och säga men jag fick ju förra gången. Därför är det lättare att bara förbjuda allt pluggande. Punkt slut. 
 
Samma sak med barn, det är faktiskt många som kommer in med barnvagn och frågar först om de får komma in med barnvagnen osv vilket jag tycker är väldigt snällt. För de tar stor plats och kan verkligen vara ivägen för andra. Därför tycker jag att alla caféägare ska få bestämma själva. Det finns många caféer och medan andra inte vill ha barn där finns det andra caféer som välkomnar barn, på samma sätt som vissa välkomnar studenter och andra inte. Vi bor i Stockholm och här är utbudet stort, är det inte det som är så härligt?
Att om du inte gillar att café så kan du ju faktiskt gå någon annanstans..
 

Träning

Igår var jag på en v20 grupp, det var alltså att gäng blivande mammor som alla var i ungefär vecka 20 som träffades och pratade. 
Jag var väldigt skeptisk mot det innan jag gick då det nästan kändes lite onödigt men väl på plats kändes det väldigt bra och givande. Vi pratade om besvär man haft hittills i graviditeten, om ultraljudet, om fosterrörelser och allt möjligt. Vi pratade väldigt mycket om träning under graviditeten och att det är bra för att förebygga så att man inte får ont i ryggen, att det är bra att vara tränad inför förlossningen men att det även är bra till efter förlossningen. 
Jag som alltid har tränat förr och inte gjort det nu på väldigt länge känner såklart att jag vill börja. Vi kommer förmodligen flytta hem den här veckan och då ska jag promenera runt vattnet vid oss helst varje dag och sedan har jag sett några övningar man kan göra med pilatesboll. Detta vill jag göra ungefär två gånger i veckan. Vill inte sätta ribban för högt för då vet jag själv att jag inte kommer göra det men det vore bra om jag gjorde det tre gånger i veckan.
Så varje dag ska jag försöka gå på promenad och efter promenaden ska jag göra några övningar de dagar jag vill och hinner. 
Jag tror att det är väldigt bra för mig då jag har haft problem med ryggen innan och dels för att jag gillar träning och att vara i form. 

Barnvagn

Idag står det i min gravid-app att det kan vara dags att kolla efter barnvagn.
Det känns som en djungel jag är rädd för att kliva in i.

Har läst lite om olika modeller, det vi vet är väl typ att vi vill ha en duovagn (?) med ganska stora hjul med luft. Den ska vara lätt att fälla ihop och självklart måste den få plats i våran hiss, som jag inte kan måtten på för tillfället.
Så ja, vi har en del att välja mellan..

(när jag bloggar från mobilen kan jag inte ändra kategori, utan det blir jämt den som jag skrev i sist)

RSS 2.0