Tillväxtultraljud vecka 38 (37+5)

Imorse var vi som sagt på ett till tillväxtultraljud. Allt såg bra ut, precis som vi trodde. 
Förra gången låg hon på +3% storleksmässigt utifrån vad som är "normalt". Nu har inte växt lika mycket så just nu ligger hon på -6,9%. Så hon väger lite mindre än 3 kg just nu. Men det är absolut ingen fara för det och hon får den näring hon behöver, hon kommer fortsätta växa men hon kommer förmodligen vara en ganska liten bebis när hon föds, om hon föds när hon är beräknad.
Men hon kommer ju inte vara så liten att det finns någon risk, så det känns bara bra att hon är lite mindre, för hon ska ju ut också ;-) 
 
 
Men nu tänkte jag visa hur mag-måttet (sf-mått heter det egentligen, bra att jag skriver det i slutet av graviditeten) har sett ut, så jag ritade lite i paint för det är mycket lättare att ha ett diagram än att beskriva med ord hur det ser ut. Nu har jag ritat utifrån mitt minne, så det är bara själva principen ni ska kolla på. Ni får inte tro att det är korrekt eller proportionerligt.
 
Så dom svarta sträcken är det normala. Så allt inom de två svarta stäcken är normalt. Den röda kurvan är alltså min kurva. Som ni ser så började den i mitten av det normala. Sedan har den sjunkit. Den gröna kurvan är hur min kurva skulle ha sett ut om den hade följt samma mönster hela tiden. 
Så som ni kan se är jag ju inom det normala men alldeles på gränsen. Och det är alltså därför som jag har varit på två tillväxtultraljud. Varje gång har det varit på gränsen till om jag ska gå eller inte eftersom jag ändå är inom det normala. Men dom tar allt väldigt seriöst och skickar mig hellre på ett ultraljud för mycket än för lite vilket jag tycker är väldigt bra. Det är ju sånna här saker som är så underbart med Sverige, att vi helt gratis får försäkring på att vår lilla bebis mår bra. Man får tänka på det dagar som denna då det spöregnar ute ;-)
 
När dom mäter magen så mäter dom från bäckenet och uppåt på magen, mot brösten, så långt som hon ligger. Så då känner och klämmer barnmorskan lite på magen för att kolla exakt var hon ligger, på mig så ligger hon just nu alldeles vid revbenen så hon mäter alltså från bäckenet/troskanten upp till revbenen. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0