Det här gör mig rädd

 
http://www.expressen.se/gt/kronikorer/frida-boisen/varfor-det-finns-ju-inga-brost-att-halla/
 
Att läsa sånt här gör mig rädd. Det är när jag läser sånt här som det känns som om det hade varit så mycket lättare om det var en pojke i min mage. Faktiskt. 
 
Artikeln handlar alltså om 8 och 9-åriga flickor som vill använda bh och smink. En bh ska man använda för att man behöver den, en bh ska fylla en funktion. Men som samhället ser ut idag tror många att man använder bh för att det är sexigt. För att det är snyggt. Varför skulle annars en åttaåring vilja ha en bh? Den fyller ju iaf ingen funktion om man inte har några bröst.. 
 
Det som är mest skrämmande är skillnaden mellan tjejer och killar. Att yta ska spela sådan stor roll för tjejer i sådan tidig ålder och att det är viktigare resten av livet för tjejer. För som det står i artikeln är killarna ute i solen och utvecklar sina intressen och talanger. För killar får vara killar, det vill säga precis som de är. Medan tjejerna hela tiden ska förändra och förbättra sitt utseende. Yta Yta Yta. Bekräftelse Bekräftelse och återigen bekräftelse. 
 
Jag ska göra allt som står i min makt för att göra så att vår dotter inte blir beroende av att få bekräftelse för sin yta. Jag ska ge komplimanger för hennes prestationer och inte för hennes utseende. Jag ska berömma henne när hon säger något smart och har bra fantasi. Jag ska hela tiden påminna henne om att det är hennes personlighet som spelar roll, inte utsidan. 
 
Men vad hjälper egentligen det när hela samhället säger precis tvärtom? 
 
Detta gör också att jag börjar tänka på skolval. För Mario är det väldigt viktigt att vi väljer en bra skola till henne. Han vill redan nu skriva upp sig för att garantera en plats på en bra skola. Detta för att han själv gick i en skola som var jättedålig. Vi har pratat om en engelsk skola som tydligen ska vara jättebra. Nackdelen är att den ligger i centrala Stockholm. Och ni får ursäkta att jag är fördomsfull men jag vill helt ärligt inte att hon ska gå i skolan med ett gäng brats som ska ha dom senaste teknikprylarna och bara märkeskläder. För helt ärligt tycker jag att det är fel. Så ska man välja skola efter den man tycker verkar bäst eller efter människorna som går i skolan? 
 
För det är ju från skolan hon kommer få alla idéer och vänner. För vad ska man som förälder egentligen göra när ens barn kommer hem från skolan och säger att hen blir retad för att hen inte har dom senaste grejerna? 
 
Okej, nu är det ganska många år till dess och vi kommer stöta på många problem innan det här kommer vara ett problem. Men iallafall.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0