amerikanska ambassaden

Jag sitter just nu och läser lite på amerikanska ambassadens hemsidan. Först måste jag ju fixa nytt amerikanskt pass eftersom jag har bytt efternamn, sedan vill jag veta hur det blir med Mario nu när vi är gifta. För när man åker till USA så går man ju igenom olika kontroller beroende på om man är amerikansk medborgare eller inte, därför skulle det vara väldigt skönt om Mario också kunde bli amerikansk medborgare. Sedan är det ju också bra om vi får för oss att flytta dit, det är ju inte så troligt men man vet ju aldrig. 
 
Till sist vill jag ju veta hur det blir med lillan, kan hon också få dubbelt medborgarskap precis som jag? 
 
Helt ärligt känner jag mig som värsta bedragaren, att jag inte alls har amerikanskt medborgarskap utan att jag har fuskat till mig det på något sätt. Så nästa gång jag kommer till amerikanska ambasaden så kommer dom säga nähäääääruu, du är inte amerikansk medborgare, nu har du allt försökt lura oss i 23 år så nu blir finkan direkt! Sen kommer jag bli bannlyst från landet. typ. 
 
Samma sak när jag åker till USA och dom säger i spärren 'welcome home' med värsta leendet. Då känns det som om jag borde förklara.. 'ööööhhh alltså, i'm born here but I live in sweden' med värsta svensk-brytningen.
 
Nu läste jag på hemsidan föresten att det är olagligt för en amerikansk medborgare att åka till eller lämna USA med något annat pass än det amerikanska, om man har dubbelt vill säga. gulp. tur att jag aldrig har gjort det iaf. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0