5 månader

Idag blir Stella hela fem månader! 
Galet hur fort tiden går och helt sjukt att den kärlek en trodde var så stark den bara kunde bli blir bara starkare och starkare. 
 
Det har hänt mycket sedan sist. Hon sitter själv och har väldigt bra kontroll över både händer och överkropp.
Hon greppar olika leksaker väldigt bra. Hon har fått smakat på lite mat och dom första gångerna visste hon inte riktigt vad hon skulle göra med maten men nu vet hon att den ska sväljas ;-) 
Var väldigt mycket grimarser ibörjan men nu slinker det ner lite bättre. 
 
Hon sover mycket mer oroligt nu och vaknar oftare om man jämför med tidigare, men hon utvecklas så himla mycket så det är inte så konstigt :-) Därför sover hon faktiskt mellan mig och Mario oftast nu
Hon har mycket svårare att somna på dagarna så det gäller att komma ut på en promenad med vagnen för att hon ska somna ordentligt. (Detta har gjort att pluggandet har blivit lite svårare men jag blev godkänd på förra tentan!)
 
För övrigt är jag så himla glad över att amningen fortfarande fungerar, bättre än någonsin faktiskt och det är väldigt lite ersättning som behövs så det är roligt. Jag har tänkt att köra på så länge det fungerar. Snart ska hon ju börja äta mer mat men jag hoppas att kunna amma på kvällar och nätter. 
 
Sedan får vi se om det kommer någon tand snart, jag skulle faktiskt gissa på det!
Och imorgon ska hon få sitt vaccin, stackarn!
 
 

Förändras

Vad det märks att det är mycket som händer med Stella nu. Hon sover mycket sämre och nu kan hon bara somna på mig eller på Mario och hon vaknar direkt när man lägger ned henne. Det här gör att dom två senaste nätterna har varit väldigt jobbiga.. 

Och nu är jag påväg till skolan så vi får se hur det går..

Fas?

Stella har den senaste tiden vaknat väldigt många gånger på nätterna. Hon somnar om väldigt lätt,det räcker med att hon får flaskan eller bröstet i ungefär en minut så somnar hon om. 
Men är detta bara en fas som kommer gå över eller är det något man bör "träna bort"? 
Har hört mycket om vecka20-fas som tydligen gör att dom sover sämre så antagligen är det det

Men nu lyckas hon sitta själv ibland! Hon kan sitta väldigt länge när hon väl hittar dit 


Dagen innan tenta

Nu sitter jag här igen, dagen innan tentan och pluggar järnet. 
Nu vet jag helt ärligt inte riktigt vad jag ska plugga på eftersom det är så himla mycket. 
Vi läser fortfarande juridik men nu har vi gått in på mer relevanta lagar inför det sociala arbetet. Dvs föräldrabalken, socialtjänstlagen, LVU, LVM LSS, LPT osv. 
Det är minst sagt många lagar och många paragrafer att jag blir alldeles snurrig. 
 
Men jag HOPPAS att jag kommer klara tentan, skulle vara så otroligt skönt för då har jag snart klarat en hel termin samtidigt som jag har varit föräldraledig. Nästa kurs kommer vara lite mer intensiv då det är fler gruppuppgifter men jag är positiv, jag tror faktiskt att det kommer gå. Då är jag mer orolig inför tentan som är imorgon faktiskt. 
Men i värsta fall får jag göra omtenta i Januari.
 
Nu ligger Stella och sover i vagnen och det är perfekt för då kan jag plugga. Men jag är faktiskt så himla trött. Inatt vaknade hon många gånger och ville bara ha bröstet lite lite, sedan somnar hon om, vilket även jag gör. Men det är jobbigt med så många avbrott i sömnen varje natt.
Hon verkar ju inte hungrig eftersom hon knappt äter men det känns som om hon bara vill ha lite närhet. Så frågan är väl om detta är något som bör tränas bort innan hon blir allt för van? Men isåfall får det vänta, det kanske blir bättre av sig själv.. 
 
Men nu åter till pluggandet! :-)
 
 
RSS 2.0