Utseende

Det pågår en liten debatt angående utseende och skönhetsideal runtom på bloggarna jag läser. Alla håller god ton vilket är härligt att se! 
Men jag måste säga att jag tycker att Lady Dahmer slår huvudet på spiken i detta inlägg och det här inlägget.
 
Hon ifrågasätter vad det egentligen är för skillnad på att färga håret och använda sig av botox. Varför är det ena mer okej än det andra? Man gör det ju för att förbättra/ändra sitt utseende. 
 
Hon problematiserar även det här med "naturlig skönhet" eftersom detta handlar egentligen bara om vem som har tur på DNA-lotteriet och även det är sant. Detta är ju något man inte kan styra. 
 
Jag vill även tillägga att jag tycker att den här pressen över hur man ska se ut även finns inom feminismen. Jag upplever det som om en "riktig" feminism rakar inte benen, hon sminkar sig inte och hon har sin egen klädstil. Men det är okej för en feminist att färga håret, ha piercing, sminka sig om man gör det annorlunda/extremt. Eller är det bara jag som upplever det så? I och för sig, när jag tänker efter, detta är hur alla som inte gillar feminister tror att vi ser ut, men jag kan ändå inte släppa att det känns som om de feminster som följer detta anses vara bättre feminister, eller?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0